back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο

Διαβάστε επίσης

Η Ινδονησία ανακοίνωσε 1.560 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, ανεβάζοντας το συνολικό τους αριθμό σε 109.936, σύμφωνα με στοιχεία από τις αρμόδιες αρχές της χώρας.

Ανακοινώθηκαν επίσης 62 νέοι θάνατοι, με το σύνολο των νεκρών λόγω της Covid-19 στην Ινδονησία να φθάνει τους 5.193.

Την ίδια ώρα, οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν 4.963 νέα κρούσματα, αριθμός που είναι η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει καταγραφεί στη χώρα. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 98.232, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 17 στους 2.039. Στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, οι Φιλιππίνες κατατάσσονται στη δεύτερη θέση μετά την Ινδονησία σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θανάτων και των κρουσμάτων.

Στην Ιαπωνία, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν σήμερα στην πρωτεύουσα Τόκιο είναι 472, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ, σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων στην κρατική τηλεόραση NHK. Είναι η δεύτερη συναπτή ημέρα που ο αριθμός των νέων περιστατικών στο Τόκιο ξεπερνά τα 400.

Κίνα: 45 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στις 31 Ιουλίου -Σαφής μείωση από τα 127 της Πέμπτης

Η Κίνα κατέγραψε 45 νέα κρούσματα του κορονοϊού στις 31 Ιουλίου, σημαντική μείωση από τις 127 νέες μολύνσεις την προηγουμένη, ανακοίνωσε η υγειονομική επιτροπή της χώρας.

Από τα νέα κρούσματα, τα 31 εντοπίστηκαν στη δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ, άλλα οκτώ στην επαρχία Λιαονίνγκ και τα υπόλοιπα έξι ήταν εισαγόμενα.

Επίσης στην Κίνα εντοπίστηκαν 23 ασυμπτωματικοί ασθενείς με κορονοϊό, έναντι 11 την Πέμπτη.

Μέχρι χθες Παρασκευή στην Κίνα είχαν καταγραφεί 84.337 κρούσματα covid-19 ακι 4.634 θάνατοι.

Ιαπωνία: Οι αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την περιοχή της Οκινάουα

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε για την τουριστική περιοχή της Ιαπωνίας Οκινάουα ύστερα από την «εκρηκτική εξάπλωση» του κορονοϊού, σύμφωνα με τις αρχές, που κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους για δύο εβδομάδες.

«Βλέπουμε μια εκρηκτική εξάπλωση των κρουσμάτων. Κηρύσσουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», έως τις 15 Αυγούστου, δήλωσε χθες ο κυβερνήτης της περιοχής Ντένι Ταμάκι σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από ασθενείς λόγω της μεγάλης αύξησης των περιστατικών.

Ο αξιωματούχος κάλεσε τους κατοίκους να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις. Τα μέτρα που ελήφθησαν στην Ιαπωνία δεν είχαν υποχρεωτικό χαρακτήρα όπως στην Ευρώπη, αλλά σε κάθε περίπτωση οι πολίτες φάνηκαν να τα τηρούν σε μεγάλο βαθμό.

Η πλειονότητα των κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε αυτό το νησί στο νότιο τμήμα του αρχιπελάγους καταγράφεται σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Χθες, καταγράφηκαν 71 νέα κρούσματα στην περιοχή της Οκινάουα, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 395, εκ των οποίων τα 248 εντοπίστηκαν σε αμερικανικές βάσεις, σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές. Στην Οκινάουα υπάρχουν περίπου 20.000 πεζοναύτες, εκτός των χιλιάδων άλλων στρατιωτών σε άλλες αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες.

Η απόφαση της Οκινάουα έρχεται την ώρα που το Τόκιο ζήτησε από τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καταστήματα με καραόκε να κλείνουν στις 10.00 το βράδυ από τις 3 Αυγούστου και έως τα τέλη του μήνα, ύστερα από την ανακοίνωση ημερήσιων αριθμών-ρεκόρ νέων κρουσμάτων.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει συνολικά 35.200 κρούσματα και περίπου 1.000 θανάτους από τότε που εντοπίστηκε το πρώτο περιστατικό τον Ιανουάριο. Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί από τότε που ήρθη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Μάιο.

Βραζιλία: Περισσότερα από 52.300 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο 24ωρο στη Βραζιλία καταγράφηκαν 52.383 νέα κρούσματα του κορονοϊού, καθώς και 1.212 θάνατοι, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Μέχρι στιγμής στη Βραζιλία έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια κρούσματα covid-19, ενώ ο επίσημος απολογισμός των νεκρών φτάνει τις 92.475, βάσει των στοιχείων του υπουργείου.

Μεξικό: Η χώρα είναι πλέον στην τρίτη θέση παγκοσμίως σε αριθμό των θανάτων

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων από κορονοϊό στο Μεξικό αυξήθηκε χθες Παρασκευή κατά 688 για να φτάσει στις 46.688, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα στην τρίτη θέση παγκοσμίως σε αριθμό νεκρών, μπροστά από τη Βρετανία, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού κατέγραψε επίσης 8.458 νέες μολύνσεις από covid-19, ημερήσιο ρεκόρ, ανεβάζοντας τον απολογισμό των κρουσμάτων σε 424.637.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει ανακοινώσει ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πιθανόν να είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν τον επιβεβαιωμένων.

Ινδία: Αριθμός-ρεκόρ 57.118 νέων κρουσμάτων καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο

Η Ινδία επιβεβαίωσε 57.118 νέα κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξησή τους από τις αρχές της επιδημίας στη χώρα, με τον συνολικό αριθμό των περιστατικών να ανέρχεται σε 1.695.988, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας και Οικογενειακής Πρόνοιας της χώρας.

Ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 36.511, με 764 νέους θανάτους να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες. Πάνω από 1,09 εκατ. άνθρωποι έχουν αναρρώσει στην Ινδία. Μία ημέρα νωρίτερα, η χώρα κατέγραψε 55.078 νέα κρούσματα κορονοϊού και 779 νεκρούς.

Η Ινδία είναι τρίτη στην κατάταξη των χωρών με βάση τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της COVID-19, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Κολομβία: Ξεπέρασαν τις 10.000 οι νεκροί στη χώρα

Ο αριθμός των νεκρών λόγω του κορονοϊού ξεπέρασε χθες Παρασκευή τις 10.000 στην Κολομβία, όπου η covid-19 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 6 Μαρτίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου, 295 νέοι θάνατοι και 9.488 μολύνσεις καταγράφηκαν στην Κολομβία τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 10.105 και τον κρουσμάτων σε 295.508.

Στη χώρα έχει επιβληθεί lockdown από τις 25 Μαρτίου και ως τις 30 Αυγούστου. Ωστόσο γίνονται ολοένα και περισσότερες εξαιρέσεις με στόχο να επανεκκινήσει η οικονομία της Κολομβίας, η οποία έχει πληγεί πολύ από την καραντίνα.

Με το 39% των νέων μολύνσεων που καταγράφηκαν χθες Παρασκευή, η Μπογοτά παραμένει το επίκεντρο της επιδημίας στην Κολομβία. Οι αρχές της πρωτεύουσας αναμένουν η επιδημία να φτάσει την κορύφωσή της τον Αύγουστο.

Προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση των νοσοκομείων από το βάρος των ασθενών με κορονοϊό, η δήμαρχος της Μπογοτά Κλαούντια Λόπες επέκτεινε χθες και για έξι ημέρες την αυστηρή καραντίνα που έχει επιβληθεί σε πολλές περιοχές της πόλης και τα περίχωρά της. Πλέον το μέτρο αφορά 5,4 εκατομμύρια ανθρώπους, έναντι 2,8 εκατομμυρίων μέχρι πρότινος.

Η Κολομβία, με 50 εκατομμύρια κατοίκους, είναι η τέταρτη πλέον πληγείσα χώρα από την covid-19 στη Λατινική Αμερική σε ό,τι αφορά τα κρούσματα αλλά και τους θανάτους.

Γερμανία: Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 955

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 955 στα 209.653, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI). Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 7 στους 9.148, σύμφωνα με τον απολογισμό.

Ρωσία: Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 14.000

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 95 νέους θανάτους λόγω του κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα να φθάνει τους 14.058.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν επίσης 5.462 νέα κρούσματα του κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας το σύνολο των περιστατικών στη χώρα σε 845.443.

Πολωνία: 658 αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων για τρίτη συναπτή ημέρα

Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα αριθμό-ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε ημερήσια βάση για τρίτη συναπτή ημέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, καταγράφηκαν 658 νέα κρούσματα, εκ των οποίων περισσότερα από 200 στην Σιλεσία, την περιοχή όπου βρίσκονται ορυχεία στη νότια Πολωνία και όπου υπάρχει έξαρση κρουσμάτων μεταξύ των μεταλλωρύχων.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ακόμη πέντε θανάτους.

Η χώρα έχει καταγγράψει συνολικά 46.346 κρούσματα και 1.721 θανάτους από την COVID-19.

Ο πρωθυπουργός αυτή την εβδομάδα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του ιού εάν επιδεινωθεί η κατάσταση.

Ο υπουργός Υγείας Λούκας Σουμόφσκι δήλωσε σήμερα ότι περιορισμοί πιθανόν να επιβληθούν στους γάμους, οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει εστίες μόλυνσης.

“Σκεφτόμαστε να επιβάλουμε, στις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων, περιορισμούς που θα προβλέπουν μικρότερο επιτρεπόμενο αριθμό προσκεκλημένων στους γάμους ή να καταγράφονται οι γάμοι ώστε να είναι εφικτός ο μεγαλύτερος έλεγχος”, είπε ο υπουργός στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF24.

Η Πολωνία επιτρέπει προς το παρόν την παρουσία 150 ανθρώπων σε έναν γάμο.

Η υγειονομική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των μεταλλωρύχων είναι αποτέλεσμα της χαλάρωσης των περιορισμών και των εργασιακών συνθηκών στα ορυχεία, στα οποία είναι δύσκολο να επιβληθούν κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων από τις 3 Μαΐου

Η Αίγυπτος κατέγραψε χθες 321 νέα κρούσματα της COVID-19, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ο χαμηλότερος αριθμός νέων περιστατικών από τις 3 Μαΐου.

Συνολικά, στην Αίγυπτο έχουν καταγραφεί 94.078 κρούσματα COVID-19, ενώ 39.638 άνθρωποι έχουν αναρρώσει και 4.188 έχουν χάσει τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων 31 χθες, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το υπουργείο.

Η Αίγυπτος άνοιξε και πάλι τα θέρετρά της σε ξένους τουρίστες την 1η Ιουλίου, μετά τα μέτρα περιορισμού που είχαν επιβληθεί για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα. Ωστόσο η Αίγυπτος δεν έχει ακόμα συμπεριληφθεί στη λίστα με τις χώρες που θεωρούνται ‘ασφαλείς’ για μη απαραίτητα ταξίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο τουρισμός αντιστοιχεί στο 5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, σύμφωνα με την αιγυπτιακή κυβέρνηση. Σύμφωνα με αναλυτές, το ποσοστό αυτό αυξάνεται έως και το 15% αν ληφθούν υπόψιν οι θέσεις εργασίας που σχετίζονται εμμέσως με τον τουριστικό κλάδο.

Αυστραλία: Λιγότερα κρούσματα καταγράφονται στην πολιτεία της Βικτόριας αλλά οι αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν την επιβολή νέων περιορισμών 

Η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Βικτόρια, ανακοίνωσε 397 κρούσματα του νέου κορονοϊού σήμερα, μειωμένα κατά περισσότερο από ένα τρίτο σε σχέση με την Παρασκευή, αλλά οι αρχές ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν περαιτέρω περιορισμούς καθώς οι αριθμοί συνεχίζουν να είναι ανησυχητικοί.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αιτίες που σχετίζονται με την COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες έως νωρίς σήμερα το πρωί, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους. Η εξέλιξη αυτή ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στην πολιτεία σε 116 και στην Αυστραλία σε 201.

«Οι αριθμοί είναι πολύ υψηλοί», δήλωσε ο Άντριους σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, προσθέτοντας ότι αυξάνονται τα επιχειρήματα για να ληφθούν περαιτέρω μέτρα. «Είναι ένας πολύ σημαντικός αριθμός νέων κρουσμάτων και ενώ υπάρχει πάντα ο πειρασμός να προσπαθήσει κανείς να εντοπίσει τάσεις σε αυτούς τους αριθμούς, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία αναφορικά με τον αριθμό των μεταδόσεων στην κοινότητα εντός αυτών των στοιχείων».

Οι αρχές της Βικτόριας, όπου στην πρωτεύουσα Μελβούρνη έχουν εκδοθεί εκ νέου οδηγίες για παραμονή στο σπίτι, περηφανεύονταν στην αρχή της πανδημίας για τη αυστηρή τους στάση σε ό,τι αφορά την κοινωνική αποστασιοποίηση. Τώρα, στην πολιτεία αντιστοιχεί περίπου το 60% των 17.300 κρουσμάτων της Αυστραλίας.

Την Πέμπτη, η πολιτεία, όπου η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική, ανακοίνωσε αριθμό-ρεκόρ 723 κρουσμάτων και 13 θανάτους. Χθες, η Βικτόρια ανακοίνωσε 627 νέα κρούσματα και 8 θανάτους.

Ο Άντριους προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι οι περιορισμοί του lockdown στη Μελβούρνη μπορεί να παραταθούν και μετά την αρχική ημερομηνία λήξης τους στα μέσα Αυγούστου και ότι μπορεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης εάν ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων παραμείνει υψηλός.

Σήμερα, ο ίδιος δήλωσε ότι εξετάζεται η λήψη νέων μέτρων, χωρίς όμως να ανακοινώσει λεπτομέρειες. «Δεν είναι μια κάνουλα που απλά την ανοίγεις ή την κλείνεις, δεν είναι αποφάσεις που λαμβάνονται αψήφιστα διότι υπάρχει σημαντικό κόστος», δήλωσε ο Άντριους.

Η γειτονική Νέα Νότια Ουαλία, η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, ανακοίνωσε σήμερα 17 νέα κρούσματα της COVID-19 και έναν θάνατο – τον πρώτο στην πολιτεία εδώ και πάνω από ένα μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα