back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Διαβάστε επίσης

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το μεσημέρι της Παρασκευής προειδοποιώντας για επερχόμενες ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Συγκεκριμένα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει πως η μεταβολή του καιρού προβλέπεται, από το απόγευμα του Σαββάτου (01-08-2020) μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (02-08-2020).

Κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν: Από τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου (01-08-2020) μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (02-08-2020) στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική), τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Το Σάββατο

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από το απόγευμα τοπικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Ηπείρου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνεόυν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στη Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αρχικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Από τις νυχτερινές ώρες τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 και τοπικά στη νότια Κρήτη μέχρι 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί
όμβροι ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6
μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς.

Τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά
ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.

Την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα