18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22.00

Διαβάστε επίσης

Ο τρίτος μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊου από την έναρξη της πανδημίας καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. Από τα 110 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 12 είναι ‘’εισαγόμενα’’ , εξήντα εντοπίστηκαν σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα, 19 στην Αττική , έξι στη Μαγνησία, από τρία σε Κέρκυρα και Χαλκιδική, δύο στην Πιερία και από ένα στους νομούς Κορινθίας, Λάρισας, Πέλλας, Αχαΐας και Βοιωτίας..

Αξιολόγηση των νέων δεδομένων αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα, στην προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και την συμμετοχή των: Σωτήρη Τσιόδρα, Νίκου Χαρδαλιά και Βασίλη Κικίλια

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι δύο ενεργές εστίες υπερμετάδοσης σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ δίνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να ιχνηλατηθούν και να απομονωθούν έγκαιρα όλες οι επαφές τόσο των 24ων -θετικών στον ιό – εργαζομένων σε βιομηχανία κρέατος στην Καβάλα όσο και των 21νος κρουσμάτων μεταξύ των καλεσμένων σε γαμήλιο γλέντι στη Θεσσαλονίκη. Συναγερμός και στον Βόλο, καθώς θετικός στον νέο ιο διαγνώστηκε 25χρονος σεφ σε γνωστό καφέ της πόλης, καθώς και 4εις συνάδελφοί του. Σε καραντίνα πέντε ημερών τέθηκαν οι εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών, καθώς θετικός στον κορωνοϊο βρέθηκε ένας από τους αθλητές υδατοσφαίρισης.

Στο μεταξύ, αυστηροποιούνται οι έλεγχοι, με τις αρχές να εστιάζουν στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας και να επιβάλλουν λουκέτα και τσουχτερά χρηματικά πρόστιμα σε μπαρ, συναυλιακούς χώρους, και γενικά όπου παρατηρείται συνωστισμός και μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Επί ποδός βρίσκονται εξάλλου οι οι αρχές, σε λιμάνια, σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και μέσα μαζικής μεταφοράς. Μόνο στην Αττική, πραγματοποιήθηκαν σήμερα 655 έλεγχοι σε αστικά λεωφορεία, βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.. Επίσης κατά τη διάρκεια ελέγχων σε υπεραστικά λεωφορεία που πραγματοποιήθηκαν στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας, οι αρχές αποβίβασαν τους υπεράριθμους επιβάτες, οι οποίοι αργότερα, συνέχισαν προς τον προορισμό τους με άλλα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Θυμίζουμε ότι από σήμερα:

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, και στους χώρους λατρείας, ενώ ισχυρή είναι η σύσταση για χρήση της και στους εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων. Έως το τέλος του μήνα, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων. Έως τις 15 Αυγούστου, θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων και κηδειών. Για το ίδιο χρονικό διάστημα, αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, δομές ευάλωτων ομάδων και νοσοκομεία. Επίσης, έως την Κυριακή 9 του μηνός υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα και μπαρ.

”Χρειάζεται συστηματική και οριζόντια εφαρμογή των μέτρων από όλους και χωρίς εξαιρέσεις.. Η εφαρμογή των μέτρων θα μειώσει σημαντικά τη διασπορά του ιού και θα προστατεύσει την υγεία μας και την οικονομία μας. Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown ‘’ σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

Υψηλός θα είναι και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Θάσο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κάρπαθο και Κρήτη.

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση, στην περιοχή Ελυμνίων, του δήμου Μαντουδίου στην Εύβοια. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά πιθανότατα οφείλεται σε πτώση κεραυνού.. Στο σημείο επιχειρούν πέντε οχήματα με 10 πυροσβέστες.

Και ο καιρός…

Σποραδικές, τοπικές καταιγίδες αύριο τις απογευματινές ώρες στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα