back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19.00

Διαβάστε επίσης

Σε υψηλή ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός και ο ΕΟΔΥ εξαιτίας της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων covid-19.. Στην Καβάλα σε καραντίνα μπήκαν οι 24 εργαζόμενοι σε βιομηχανία κρέατος οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊο, ενώ μέχρι στιγμής κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται στην περιοχή πραγματοποίησαν 140 τεστ σε εργαζόμενους και επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, 21νας από τους συνολικά 150 καλεσμένους σε γαμήλιο γλέντι διαγνώστηκαν θετικοί.. Συναγερμός και στον Βόλο, καθώς θετικός στον νέο ιο διαγνώστηκε 25χρονος σεφ σε γνωστό καφέ της πόλης, καθώς και 4εις συνάδελφοί του. Σε όλες τις περιπτώσεις λήφθησαν άμεσα μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης της πανδημίας, με ταυτόχρονη ιχνηλάτηση των επαφών των θετικών κρουσμάτων.. Σε καραντίνα πέντε ημερών τέθηκαν οι εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών, καθώς θετικός στον κορωνοϊο βρέθηκε ένας από τους αθλητές υδατοσφαίρισης.

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με τις αρχές να εστιάζουν κυρίως στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς της χώρας, στα λιμάνια και τους σταθμούς λεωφορείων. Πρόστιμα και συλλήψεις επιβάλλονται άμεσα όπου παρατηρείται συνωστισμός και μη τήρηση των μέτρων προστασίας. Λουκέτο 15 ημερών και χρηματικά πρόστιμα 30 και 13ων χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα επιβλήθηκε σε δύο μπάρ στη Χαλκιδική, για υπεράριθμους πελάτες και συνωστισμό.. Διοικητικό πρόστιμο 1500 ευρώ επέβαλλε το δικαστήριο στον υπεύθυνο διοργάνωσης συναυλίας, στην Νέα καρβάλη Καβάλας για μη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

Στην Αττική, από το πρωί σήμερα πραγματοποιήθηκαν 655 έλεγχοι σε αστικά λεωφορεία, βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.. Επίσης κατά τη διάρκεια ελέγχων σε υπεραστικά λεωφορεία που πραγματοποιήθηκαν στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας, οι αρχές αποβίβασαν τους υπεράριθμους επιβάτες, οι οποίοι αργότερα, συνέχισαν προς τον προορισμό τους με άλλα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας. Ισχυρή είναι η σύσταση για χρήση της και στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων. Έως το τέλος του μήνα, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων.

Από τη Δευτέρα και έως τις 15 Αυγούστου, θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων και κηδειών. Για το ίδιο χρονικό διάστημα, αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, δομές ευάλωτων ομάδων και νοσοκομεία. Επίσης, από Δευτέρα και έως την Κυριακή 9 του μηνός υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα και μπαρ.

Υψηλός θα είναι και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Θάσο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κάρπαθο και Κρήτη.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας νοσηλεύεται αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε όταν οδηγός αυτοκινήτου αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα ελέγχου, επιτάχυνε το όχημα και τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό και τελικά ο δράστης συνελήφθη όταν έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου. Στο αυτοκίνητο βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία ηρωίνης 22,7 γραμμαρίων.

Για μια ακόμη ώρα, ανοιχτές θα παραμείνουν οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις λέσχες φιλίας του Δήμου Αθηναίων, στον Νέο Κόσμο, την Κολοκυνθού και την Γκράβα. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας καθώς και η τήρηση αποστάσεων.

Το Χάσταγκ, έναν απολαυστικό συνδυασμό stand up comedy και μουσικής κωμωδίας, παρουσιάζουν στην έννεα το βράδυ, ο Ζήσης Ρούμπος και ο Αριστοτέλης Ρήγας, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

Και ο καιρός…

Σποραδικές, τοπικές καταιγίδες αύριο τις απογευματινές ώρες στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα