back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18.00

Διαβάστε επίσης

’Η Ελλάδα επιθυμεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία και περιμένει από τη γειτονική χώρα έμπρακτη συμμόρφωση στις αρχές καλής γειτονίας και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο’’, τονίζει με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην αποκλιμάκωση της πρόσφατης κρίσης συνέβαλλαν αφενός η ικανότητα και αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά της δικαιώματα και αφετέρου οι διεθνείς συμμαχίες της χώρας.

Σε υψηλή ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός και ο ΕΟΔΥ εξαιτίας της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων covid-19.. Στην Καβάλα θετικοί στον κορωνοϊο διαγνώστηκαν 24 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος.. Στη Θεσσαλονίκη, 21νας από τους συνολικά 150 καλεσμένους σε γαμήλιο γλέντι διαγνώστηκαν θετικοί.. Συναγερμός και στον Βόλο, καθώς θετικός στον νέο ιο διαγνώστηκε 25χρονος σεφ σε γνωστό καφέ της πόλης, καθώς και 4εις συνάδελφοί του. Σε όλες τις περιπτώσεις λήφθησαν άμεσα μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης της πανδημίας, με ταυτόχρονη ιχνηλάτηση των επαφών των θετικών κρουσμάτων..

Σε καραντίνα πέντε ημερών τέθηκαν οι εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών, καθώς θετικός στον κορωνοϊο βρέθηκε ένας από τους αθλητές υδατοσφαίρισης.

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με τις αρχές να εστιάζουν κυρίως στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς της χώρας, στα λιμάνια και τους σταθμούς λεωφορείων. Πρόστιμα και συλλήψεις επιβάλλονται άμεσα όπου παρατηρείται συνωστισμός και μη τήρηση των μέτρων προστασίας.

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας. Ισχυρή είναι η σύσταση για χρήση της και στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων. Έως το τέλος του μήνα, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων.

Από τη Δευτέρα και έως τις 15 Αυγούστου, θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων και κηδειών. Επίσης, από Δευτέρα και έως την Κυριακή 9 του μηνός υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα και μπαρ.

Σοκαρισμένη η κοινωνία της Πάτρας, μετά την καταγγελία μητέρας για αποπλάνηση της 5χρονης κόρης της από άτομο του συγγενικού περιβάλλοντος του παιδιού. Άμεσα, κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές και υγειονομικές αρχές της πόλης, ενώ διενεργήθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

Εγκαινιάστηκε σήμερα, το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας, στις ακτές της νήσου Περιστέρα, ανοιχτά της Αλοννήσου, που καθίσταται έτσι όχι μόνο ο αρχαιότερος αλλά και ο πρώτος επισκέψιμος ενάλιος αρχαιολογικός χώρος στην πατρίδα μας.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ευθαλού της Λέσβου. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Υψηλός θα είναι και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Θάσο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κάρπαθο και Κρήτη.

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, ανοιχτές έως τις 8 το βράδυ θα παραμείνουν τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων, στον Νέο Κόσμο, την Κολοκυνθού και την Γκράβα. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας καθώς και η τήρηση αποστάσεων.

Το Χάσταγκ, έναν απολαυστικό συνδυασμό stand up comedy και μουσικής κωμωδίας, παρουσιάζουν στην έννεα το βράδυ, ο Ζήσης Ρούμπος και ο Αριστοτέλης Ρήγας, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

Και ο καιρός…

Τοπικές καταιγίδες αυτή την ώρα στην Αττική. Οι σποραδικές, τοπικές καταιγίδες θα συνεχιστούν και αύριο τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα