back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16.00

Διαβάστε επίσης

Ομαλοποιείται σταδιακά η κίνηση των οχημάτων στις εξόδους της Αττικής. Μικρότερες είναι και οι καθυστερήσεις στα διόδια στην Κακιά Σκάλα και στις Αφίδνες, όπου νωρίτερα παρατηρήθηκαν πολύ μεγάλες ουρές…

Αυξημένη παραμένει ωστόσο η κίνηση γύρω από τα λιμάνια της Αττικής. 18 δρομολόγια πλοίων έχουν προγραμματιστεί σήμερα από τον Πειραιά, 12 από την Ραφήνα και 8 από το Λαύριο.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καβάλα, καθώς 24 εργαζόμενοι σε βιομηχανία της περιοχής διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊο. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ξεκινά άμεσα την ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας. Ισχυρή είναι η σύσταση για χρήση της και στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων. Έως το τέλος του μήνα, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων.

Από τη Δευτέρα και έως τις 15 Αυγούστου, θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων και κηδειών. Επίσης, από Δευτέρα και έως την Κυριακή 9 του μηνός υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα και μπαρ.

Αυξημένα είναι από σήμερα τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ εκτελούν από σήμερα συχνότερα δρομολόγια προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού στις αποβάθρες και τους συρμούς.

Η πανδημία έχει προκαλέσει περισσότερους από 680.000 θανάτους παγκοσμίως, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλησιάζουν πλέον 18 εκατομμύρια, σε 196 χώρες.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ευθαλού της Λέσβου. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Για αύριο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Θάσο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κάρπαθο και Κρήτη.

Ανοιχτές και σήμερα έως τις 8 το βράδυ θα παραμείνουν τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία ευάλωτων ομάδων από τις υψηλές θερμοκρασίες. Πρόκειται για τις Λέσχες Φιλίας: σε Νέο Κόσμο, Χελντράιχ 15 – σε Κολοκυνθού, Αίμωνος 9 & Άστρους – και Γκράβα, Ταϋγέτου 62. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας καθώς και η τήρηση αποστάσεων.

Ο Ζήσης Ρούμπος και ο Αριστοτέλης Ρήγας ανεβαίνουν απόψε στις 9 στη σκηνή της Τεχνόπολις. Παρουσιάζουν την επιτυχημένη παράσταση Χάσταγκ, έναν απολαυστικό συνδυασμό stand up comedy και μουσικής κωμωδίας.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα