back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη από το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά όπου αναχωρεί το πρώτο κύμα των αδειούχων του Αυγούστου.

Από το λιμάνι του Πειραιά για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 12 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο.

Αυξημένα είναι από σήμερα τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό έγινε ανάκληση των αδειών του προσωπικού, οι οποίες πλέον περιορίζονται στο 20% για τον Αύγουστο. ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ εκτελούν από σήμερα ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να μην προκαλείται συνωστισμός στους επιβάτες.

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας. Εξαιρούνται οι χώροι εστίασης. Ισχυρή είναι πλέον η σύσταση για χρήση της και στους εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων. Επιπλέον, παρατείνεται, έως το τέλος του μηνός, η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων.

Από τη Δευτέρα και έως τις 15 του μηνός θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων και κηδειών. Επίσης, από Δευτέρα και έως την Κυριακή 9 του μηνός υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα και μπαρ.

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Αυγούστου η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία ενώ παρατείνεται η υποχρέωση αρνητικού τεστ 72 ωρών για χερσαίες συνδέσεις στον Προμαχώνα, και για τους προερχόμενους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 95 νέους θανάτους λόγω του κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα να ξεπερνά τις 14.000. Επίσης καταγράφηκαν 5.462 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας το σύνολο των περιστατικών στη χώρα σε σχεδόν 850.000.

Ανοιχτές και σήμερα έως τις 8 το βράδυ θα είναι τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία ευάλωτων ομάδων από τις υψηλές θερμοκρασίες. Πρόκειται για τις Λέσχες Φιλίας: σε Νέο Κόσμο, Χελντράιχ 15 – σε Κολοκυνθού, Αίμωνος 9 & Άστρους – και Γκράβα, Ταϋγέτου 62. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας καθώς και η τήρηση αποστάσεων.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος στην Αττική με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα