back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ισχυρή είναι πλέον η σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων ενώ υποχρεωτική είναι από σήμερα και έως το τέλος Αυγούστου η χρήση της, σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας. Εξαιρούνται οι χώροι εστίασης.

Επιπλέον, παρατείνεται, έως το τέλος του μηνός, η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων.

Από τη Δευτέρα και έως τις 15 του μηνός θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφισταμένων υγειονομικών κανόνων. Επίσης, από Δευτέρα και έως την Κυριακή 9 του μηνός υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Έως τις 15 Αυγούστου αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων, και σε δομές αστέγων ή προσφύγων.

Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των μέτρων προστασίας από την πανδημία, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δίνει ξανά τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους από σήμερα και ως το τέλος Αυγούστου.

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Αυγούστου η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία ενώ παρατείνεται η υποχρέωση αρνητικού τεστ 72 ωρών για χερσαίες συνδέσεις στον Προμαχώνα, και για τους προερχόμενους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

78 τα νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. Εξ αυτών, τα 24 στην Αττική, 18 στη Θεσσαλονίκη, 3 στη Βοιωτία, από δύο: σε Ζάκυνθο, Καβάλα, Κοζάνη, Χαλκιδική, κα Λευκάδα και από ένα σε: Κεφαλονιά, Δωδεκάνησα, Λέσβο, Μαγνησία, Πέλλα και Φλώρινα.

Αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και στη Γερμανία. Καταγράφηκαν 955 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό να προσεγγίζει τις 210.000. Στους 9.148 ο αριθμός των νεκρών.

Ανοιχτές και σήμερα έως τις 8 το βράδυ θα είναι τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία ευάλωτων ομάδων από τις υψηλές θερμοκρασίες. Πρόκειται για τις Λέσχες Φιλίας: σε Νέο Κόσμο, Χελντράιχ 15 – σε Κολοκυνθού, Αίμωνος 9 & Άστρους – και Γκράβα, Ταϋγέτου 62. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας καθώς και η τήρηση αποστάσεων.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην Κέρκυρα.

Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε νησιά του Ιονίου, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία και Μεσσηνία.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος στην Αττική με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα