back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασίλης Αξιώτης στον Αθήνα 9.84: «Στόχος, η ανακατάκτηση του δημόσιου χώρου και η βιώσιμη ανάπτυξη κάθε αθηναικής γειτονιάς»

Διαβάστε επίσης

Για το σχεδιασμό του Δήμου Αθηναίων να βελτιώσει το πρόσωπο της πόλης με έργα στις γειτονιές και αύξηση του δημόσιου χώρου, μίλησε στον Αθήνα 9.84 ο αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών Βασίλης Αξιώτης.

ΩΡΑ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

«Η Αθήνα που αδειάζει τον Αύγουστο είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για έργα συντήρησης, μικρής και μεγαλύτερης κλίμακας, χωρίς να ενοχληθούν οι κάτοικοι. Στο κέντρο ήδη γίνονται ασφαλτοστρώσεις και καθαρίζονται αποχετευτικά δίκτυα, αλλά ήρθε η ώρα της μέριμνας για τις 129 αθηναικές γειτονιές» είπε στην Ελενα Χατζηιωάννου.

Ξεδιπλώνοντας το πλάνο δράσης του επόμενου μήνα, ο κ Αξιώτης ανέφερε ότι θα στρωθούν 60 χιλιάδες τμ ασφάλτου σε Παγκράτι, Κυψέλη, Αμπελοκήπους και στην ευρύτερη περιοχή Ευελπίδων.

Και επειδή η λογοδοσία αποτελεί πρόταγμα για τη δημοτική αρχή επισήμανε ότι «στο πλαίσιο του οικονομικού προγράμματος απορροφήθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για ασφαλτοστρώσεις, συνυπολογιζομένων άλλων 42 εκατομμυρίων για τον ίδιο σκοπό, ενώ για έργα αποκατάστασης πεζοδρομίων δαπανήθηκαν πάνω από 300 χιλιάδες ευρώ. Σε αυτά θα προστεθούν και νέα έργα ευταξίας άνω των 24 εκατομμυρίων ευρώ, που ισοδυναμούν με 120 χιλιόμετρα πεζοδρομίων στην πόλη.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Ειδική αναφορά έκανε ο κ Αξιώτης στη σημασία της συνεργασίας του Δήμου με τους πολίτες, τονίζοντας πως «στη προσπάθεια να κερδηθεί η καθημερινότητα, δεν περισσεύει κανείς. Θέλουμε τους δημότες ενεργούς» και τους κάλεσε να ενημερώνουν τους επόπτες για τα προβληματικά σημεία κάθε γειτονιάς, στο τετραψήφιο 1595 ή μέσω της ψηφιακής εφαρμογής novoville.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε πως αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα η επανακατάκτηση του δημόσιου χώρου»,
φέρνοντας ως παράδειγμα την αποδέσμευση έκτασης 50 χιλιάδων τ.μ μέσω του Μεγάλου Περιπάτου, αλλά και μικρότερης κλίμακας έργα, που αποδίδονται στους φυσικούς χρήστες. Οπως το πάρκο τσέπης που εγκαινίασε πρόσφατα στην Ανω Κυψέλη ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. «Στόχος μας, να αναπτύξουμε βιώσιμα όλες τις μικρές γειτονιές της Αθήνας» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Υποδομών και Σχεδίου Πόλης, Βασίλης Αξιώτης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα