back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την απαλλαγή των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Διαβάστε επίσης

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, με βάση την οποία , κατά πλειοψηφία απαλλάχθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στην υπόθεση των φερόμενων ως επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι με βάση τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που απαιτεί έγκληση του παθόντα για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος (νόμος 4619/2019 άρθρο 405) η δίωξη κηρύσσεται απαράδεκτη καθώς η εκκαθαρίστρια εταιρία (PQH) δεν κατέθεσε σχετική δήλωση. Έτσι έπαυσε την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να διαβιβαστεί η απόφαση του δικαστηρίου, όταν καθαρογραφεί, προκειμένου να μελετηθεί και να κριθεί εάν θα πρέπει ή όχι να ασκηθεί τυχόν αναίρεση .

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι για όσους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν το αδίκημα της απάτης η δίκη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα συνεχιστεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2020.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα