back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Για πρώτη φορά ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων ξεπέρασε τα 50.000 στην Ινδία

Διαβάστε επίσης

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα πάνω από 50.000 νέα ημερήσια κρούσματα για πρώτη φορά, λόγω της αύξησης των μολύνσεων στις μη αστικές περιοχές σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση χαλαρώνει περαιτέρω τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και το εμπόριο.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 52.123 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ομοσπονδιακών αρχών υγείας, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φθάνει σχεδόν το 1,6 εκατομμύριο.

Το ίδιο διάστημα, 775 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να πλησιάζει τους 35.000 –που αν και είναι χαμηλός συγκριτικά με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, δεν εμφανίζει ιδιαίτερες τάσεις επιβράδυνσης.

Ενώ οι μεγάλες πόλεις, όπως το Νέο Δελχί και το Μουμπάι, καταγράφουν επιβράδυνση στον αριθμό των κρουσμάτων, τα περιστατικά στις αγροτικές περιοχές συνεχίζουν να αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς που φοβούνται ότι το αδύναμο υγειονομικό σύστημα δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει.

Η Ινδία έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Έχει περίπου 20 φορές μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων από την Κίνα, η οποία έχει ανάλογο μέγεθος πληθυσμού και η όποια είναι η χώρα όπου καταγράφηκε για πρώτη φορά ο ιός στα τέλη του περασμένου έτους.

Την ίδια ώρα, το Νέο Δελχί ανακοίνωσε την τρίτη φάση χαλάρωσης των περιορισμών που επιβλήθηκαν προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού. Από την 1η Αυγούστου αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, ενώ θα επιτραπεί η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων. Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία, κινηματογράφοι και μπαρ.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα