back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ν. Κεραμέως «Με το νομοσχέδιο συγκρούονται δυο κόσμοι, του προοδευτισμού και της οπισθοδρόμησης»

Διαβάστε επίσης

«Με το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση συγκρούονται ο κόσμος του προοδευτισμού και εκείνος της οπισθοδρόμησης» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Στέλλα Παπαμιχαήλ η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου, όπου τα κόμματα της αντιπολίτευσης- εκτός από την Ελληνική Λύση- καταψήφισαν, η κ Κεραμέως ανέφερε: «εμείς επιδιώκουμε συναινέσεις και ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας, το συγκεκριμένο όμως νομοσχέδιο ενέχει ένα βαθύ συμβολισμό και είναι βαθιά ιδεολογικό για αυτό το λόγο ήταν δύσκολο να επιτευχθούν συναινέσεις»

Επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως όταν ήταν κυβέρνηση πολέμησε την αξιολόγηση στα ιδιωτικά σχολεία, περιόρισε τη δυνατότητα για εκπόνηση πρόσθετων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ακύρωσε το δικαίωμα του γονέα να επιλέγει αν θέλει δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο για το παιδί του

«Υπάρχει ιδεολογικό χάσμα» είπε χαρακτηριστικά.«Για την αξιωματική αντιπολίτευση το κράτος πρέπει να διοικεί τα πάντα και να απλώνει τα πλοκάμια του παντού, για την κυβέρνηση της ΝΔ όμως και σε ότι αφορά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στα ιδιωτικά σχολεία, το κράτος ναι μεν πρέπει να εποπτεύει, αλλά από εκεί και πέρα οφείλει να δίνει περισσότερες ελευθερίες και αυτονομία στα σχολεία.
Αν αφαιρέσουμε αυτή την πρωτοβουλία από τα ιδιωτικά σχολεία τότε δεν έχει νόημα η επιλογή που δίνει το σύνταγμα στο γονέα να επιλέξει αν θέλει να επιλέξει δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο για το παιδί του»

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς:
«Υπάρχουν δύο βασικά σενάρια τα οποία εξετάζονται και τα οποία συζητούμε με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ.
Το πρώτο σενάριο προβλέπει λειτουργία των σχολείων από τις 7 Σεπτεμβρίου με κάποια αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης.
Το δεύτερο σενάριο είναι να γίνεται εκ περιτροπής διδασκαλία. Κάποιες ημέρες οι μισοί μαθητές και κάποιες άλλες οι άλλοι μισοί μαθητές.
Αυτή τη στιγμή και με βάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα το επικρατέστερο σενάριο είναι το πρώτο, δηλαδή η κανονική λειτουργία των σχολείων με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα