back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Premier League: Χωρίς γεμάτα γήπεδα έως την επόμενη χρονιά

Διαβάστε επίσης

Οι αθλητικοί χώροι στην Αγγλία είναι απίθανο να πάρουν το «πράσινο φως» για να γεμίσουν με φιλάθλους φέτος και ολόκληρη η σεζόν της Premier League 2020-21 θα μπορούσε να διεξαχθεί με παρουσία λιγοστών φιλάθλων, όπως δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός σύμβουλος.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια αυτό το μήνα για να επιτρέψει παρουσία θεατών σε επιλεγμένες δοκιμαστικές εκδηλώσεις.

Το κρίκετ ήταν το πρώτο άθλημα που είχε ξανά θεατές, με 1.000 οπαδούς να παρακολουθούν ένα φιλικό μεταξύ Σάρεϊ και Μίντλεσεξ στο «Oval» την Κυριακή. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ και το φεστιβάλ ιπποδρομιών στο Crucible είναι επίσης πιλοτικά γεγονότα.

«Θα ήμουν πολύ έκπληκτος αν μπορούσαμε να έχουμε γεμάτα γήπεδα φέτος», δήλωσε στο BBC ο Τζέιμς Κάλντερ, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας εργασίας με κυβερνητικούς και υγειονομικούς υπαλλήλους, οι οποίοι καθόρισαν πρωτόκολλα για την επιστροφή του αθλητισμού.

«Ρεαλιστικά πιστεύω ότι πιθανότατα θα χρειαστεί ένα εμβόλιο και επίσης ένα υψηλό ποσοστό απορρόφησης αυτού του εμβολίου προτού μπορέσουμε να δούμε πραγματικά μεγάλο αριθμό φιλάθλων.»

Ο Κάλντερ είπε ότι ήταν πιθανό η νέα σεζόν ποδοσφαίρου να γίνει με παρουσία λιγοστών φιλάθλων. «Πιστεύω ρεαλιστικά ότι θα είμαστε υπό έλεγχο για τον επόμενο χρόνο … και πιθανώς για το υπόλοιπο της σεζόν», πρόσθεσε.

Ο Κάλντερ πρόσθεσε ότι διεξήχθησαν δοκιμές για να προσδιοριστεί εάν οι πανηγυρισμοί και τα τραγούδια στα γήπεδα ενδέχεται να οδηγήσουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης ιών.
«Τώρα, εάν δεν υπάρχει μαζική εξάπλωση σταγονιδίων, μπορούμε να διατηρήσουμε την κοινωνική απόσταση που έχουμε θέσει. Αλλά αν είναι πρόβλημα, τότε πρέπει να ξανασκεφτούμε την κοινωνική απόσταση μέσα στα στάδια, και αυτό γίνεται πολύ δύσκολο.»

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα