back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς που βρίσκονταν σε στάση κοντά στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου. Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη, ενώ η υπόθεση είναι υπό έρευνα.

Σε αποκλεισμό της περιοχής από την οδό Παύλου Φύσσα στο ρεύμα προς Νίκαια και στη Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι έχει προχωρήσει η αστυνομία μετά τον εντοπισμό χειροβομβίδας σε πλυντήριο αυτοκινήτων. Στο σημείο βρίσκονται ειδικά κλιμάκια της Αστυνομίας και πυροτεχνουργοί του στρατού για να την παραλάβουν. Η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο έχει διακοπεί προσωρινά.

Τη διαβεβαίωση ότι όλοι οι συνταξιούχοι θα λάβουν τα αναδρομικά που δικαιούνται με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις επικουρικές συντάξεις, παρείχε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ο κύριος Σταικούρας δεν διευκρίνισε αν τα αναδρομικά θα πληρωθούν σε δόσεις ή εφάπαξ, με μικρό κούρεμα στο ποσό που θα επιστραφεί. Όπως τόνισε, “πολύ σύντομα θα υπάρξουν οι αποφάσεις”.

Σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα βρίσκεται η Ελλάδα έως και τις 2 Αυγούστου οπότε και λήγει η παράνομη τουρκική Navtex. Ωστόσο σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προς τους ναυστάθμους έχουν αρχίσει να αποσύρονται τα τουρκικά πλοία, ένδειξη αποκλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο.

Μόνο με αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα μας οι ταξιδιώτες που θα φτάνουν αεροπορικώς από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου. Από το μέτρο εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.

Τις νότιες ακτές του Τέξας πλήττει ο κυκλώνας Χάνα, ο οποίος συνοδεύεται από σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους που πνέουν με ταχύτητα που φθάνει τα 145 χιλιόμετρα την ώρα. Ο κυκλώνας, σήμερα αναμένεται να πλήξει το βορειοανατολικό Μεξικό.

Μιχάλης Χατζηγιάννης και Μελίνα Ασλανίδου ανεβαίνουν απόψε στις 9, στη μουσική σκηνή της Τεχνόπολις. Οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν σημαντικές στιγμές της προσωπικής τους δισκογραφίας, αλλά και διαχρονικά και αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα