back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα βρίσκεται η Ελλάδα έως και τις 2 Αυγούστου οπότε και λήγει η παράνομη τουρκική Navtex. Ωστόσο σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προς τους ναυστάθμους έχουν αρχίσει να αποσύρονται τα τουρκικά πλοία, ένδειξη αποκλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο.

31 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρας μας εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου και άλλα 3, επίσης εισαγόμενα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. Από τα υπόλοιπα, τα 9 καταγράφηκαν στην Αττική, 4 στη Θεσσαλονίκη από 2 σε Ξάνθη και Σάμο και από 1 σε Ημαθία, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Μόνο με αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα μας οι ταξιδιώτες που θα φτάνουν αεροπορικώς από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου. Από το μέτρο εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.

Περισσότερα από 16 εκατομμύρια κρούσματα του κορονοϊού έχουν καταγραφεί επισήμως σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα μισά στις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

68.212 νέα κρούσματα κορονοϊού κατέγραψαν το τελευταίο 24ωρο οι ΗΠΑ με ακόμη 1.067 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Η Βραζιλία κατέγραψε σε 24 ώρες 1.211 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και πάνω από 51.000 κρούσματα.

Πανικό έχει προκαλέσει στους Βρετανούς τουρίστες η απόφαση του Λονδίνου να επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε όσους επιστρέφουν από την Ισπανία. Η απόφαση της Βρετανίας να αφαιρέσει την Ισπανία από τον κατάλογο των ασφαλών χωρών που εξαιρούνται από τις απαιτήσεις καραντίνας, τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα.

Υψηλός σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Πελοπόννησο, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και νησιά του Ιονίου.

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στις Κεχριές, ενώ οριοθετημένη είναι η φωτιά στο Γραμματικό Ηλείας. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στην περιοχή Λάλας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στα Μέθανα Τροιζηνίας και στην περιοχή Παγανή της Λέσβου.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Τέξας, εν μέσω διαδήλωσης του κινήματος Black Lives Matter. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media ακούγονται πολλοί πυροβολισμοί την ώρα που ομάδα περίπου 100 ατόμων πραγματοποιούσε πορεία στο κέντρο του Όστιν. Η αστυνομία επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου ενός ανθρώπου χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην περιοχή της Πλάκας επιχειρούν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων στις καθιερωμένες πια Κυριακές καθαρισμού.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα