back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

FAZ: Οι Έλληνες από τους πιο αισιόδοξους της Ευρώπης

Διαβάστε επίσης

«Αφήνοντας πίσω την κρίση» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο αναφέρεται σε ένα κλίμα γενικότερης αισιοδοξίας που επικρατεί στην Ελλάδα. Η εφημερίδα σημειώνει: «Η ελληνική οικονομία βρίσκεται από πέρυσι σε φάση αισιοδοξίας.

Οι μετρήσεις της Eurostat έδειχναν ήδη πριν από τις εκλογές τον Ιούλιο του 2019 ένα καλύτερο κλίμα, γιατί οι Έλληνες περίμεναν αλλαγή της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση του φιλελεύθερου Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Από το καλοκαίρι του 2019 οι Έλληνες ανήκουν στους πιο αισιόδοξους της Ευρώπης και τον Φεβρουάριο του 2020 σύμφωνα με τις μετρήσεις της Eurostat για το οικονομικό κλίμα, ανήκαν στους πιο αισιόδοξους της Ευρώπης με 113,2 (απέναντι στη Γερμανία με 101,2). Το περίεργο είναι πως η πανδημία του κορoνοϊού δεν κατάφερε να μετατρέψει αυτό το κλίμα σε απαισιοδοξία. Τον Ιούνιο, οι μετρήσεις για το οικονομικό κλίμα έδειξαν δραματική πτώση σε όλη την Ευρώπη. Όμως μόνο στο Λουξεμβούργο και τη Λιθουανία οι άνθρωποι ήταν πιο αισιόδοξοι απ’ ότι στην Ελλάδα».

Πηγή: Deutsche Welle

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα