back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα του πάρκου στους Αμπελόκηπους

Διαβάστε επίσης

Το θέμα του πάρκου έξω από τον σταθμό του μετρό “Αμπελόκηποι” θα συζητηθεί, με πρωτοβουλία της Ανοιχτής Πόλης, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα.

Η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης

Το οικόπεδο, μέρος του οποίου είχε για 20 χρόνια μετατραπεί σε κοινόχρηστο παρκάκι 830 τ.μ., παραχωρήθηκε το 1973 από τον Δήμο Αθηναίων στο Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) με τη δέσμευση να χρησιμοποιηθεί για κοινωφελείς σκοπούς. Ο εν λόγω οργανισμός, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποφάσισε να το μισθώσει σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία πριν από μερικούς μήνες πήρε από τον Δήμο Αθηναίων δύο οικοδομικές άδειες για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και “πολιτιστικό κέντρο”. Όλα αυτά έγιναν γνωστά όταν, προς μεγάλη έκπληξη των κατοίκων των Αμπελοκήπων και των χρηστών του σταθμού, ο χώρος του πάρκου περιφράχτηκε, πολλά δέντρα κόπηκαν και ξεκίνησαν οικοδομικές εργασίες.

Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, που δημοσιοποίησαν το θέμα, ζητούν την ανάκληση των μισθώσεων και των οικοδομικών αδειών, την πολεοδομική ρύθμιση του τετραγώνου με χαρακτηρισμό του οικοπέδου ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου και την επαναδιαμόρφωση του πάρκου, για την οποία έχουν καταθέσει εμπεριστατωμένη πρόταση.

Για την Ανοιχτή Πόλη, κάθε τετραγωνικό μέτρο πρασίνου είναι πολύτιμο, τόσο στους Αμπελόκηπους, όσο και σε κάθε γειτονιά της Αθήνας. Στηρίζουμε τους φορείς και τους κατοίκους των Αμπελοκήπων στον αγώνα τους για να σωθεί το πάρκο του σταθμού και διεκδικούμε μαζί τους περισσότερους χώρους για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ελεύθερου κοινόχρηστου πρασίνου στη γειτονιά.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα