12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αthens Film Office: Η Αθήνα διεκδικεί να γίνει πόλος έλξης για τη διεθνή κινηματογραφική παραγωγή

Διαβάστε επίσης

Τη λειτουργία Γραφείου εξυπηρέτησης των γυρισμάτων κινηματογραφικών παραγωγών στη χώρα, σε συνεργασία με το γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων, εξήγγειλε μέσω του Αθήνα 9.84, η πρόεδρος της Τουριστικής και Αναπτυξιακής του Δήμου, Μελίνα Δασκαλάκη .

Οπως ανέφερε, «η  Αθήνα ετοιμάζει το Αthens Film Office, για την εξυπηρέτηση κινηματογραφικών παραγωγών, με στόχο να γίνει η πόλη φιλική στον κινηματογράφο, μέσω της διασφάλισης διευκολύνσεων και αποτελεσματικής βοήθειας στις παραγωγές που θα γυρίζονται στην Ελλάδα.»

Η κυρία Δασκαλάκη επισημαίνοντας προυπάρχοντα προβλήματα, αλλά και τα προτάγματα του μέλλοντος ανέφερε στον Γιάννη Παπαγεωργίου  ότι: «επί χρόνια υπήρχε αμηχανία όταν μας ζητούσαν να μετάσχουμε σε διεθνείς παραγωγές, που τελικά κατευθυνόντουσαν σε γειτονικές, ανταγωνιστικές χώρες, δεδομένου του ελλείμματος σε τεχνογνωσία και οργάνωση. Η βιομηχανία του θεάματος, των οπτικοακουστικών μέσων, της διαφήμισης, όχι μόνον δημιουργεί δουλειές αλλά ταυτόχρονα προβάλλει και τον τόπο όπου γίνονται τα γυρίσματα. Οπως συνέβη στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, στη Σκιάθο με την ταινία Mama mia, που προώθησαν την εικόνα της Ελλάδας, μέσω της προβολής τους σε διεθνή φεστιβάλ και ανάλογο κοινό. Ακόμα, μέσα από τη δικτύωση της Αθήνας στο εξωτερικό, αναμένεται η προσέλκυση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων.»

Η επίσημη παρουσίαση του Αthens Film Office θα γίνει στο τέλος Ιουλίου. Ηδη όμως, όπως σημείωσε η κυρία Δασκαλάκη, έχει γυριστεί μια ισραηλινή παραγωγή με τίτλο «Τεχεράνη» που προβάλλεται στη χώρα, ενώ επίκειται και η προβολή της στο Apple TV. Aπ τον Σεπτέμβριο θα υλοποιηθούν πολλές κινηματογραφικές παραγωγές, με δέκα από αυτές να είναι ήδη στα σκαριά.

 

Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα