back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι οδηγίες της Ευρωλίγκας για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα

Διαβάστε επίσης

Η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα είναι το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί όλες τις ομάδες και φυσικά τις διοργανώτριες αρχές ανά τον κόσμο.

Η Ευρωλίγκα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι συμφώνησε με τους συλλόγους της για ένα ενιαίο σύνολο οδηγιών που αφορά την παρουσία κόσμου στις εξέδρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας:
«Η Ευρωλίγκα και οι ομάδες συμφώνησαν σε ένα ενιαίο σύνολο οδηγιών για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19 η οποία στοχεύει στο να καλωσορίσει τους φιλάθλους στα γήπεδα μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Επειδή οι ομάδες της Ευρωλίγκας λειτουργούν σε 15 διαφορετικές χώρες με διαφορετικούς κανονισμούς από τις εθνικές υγειονομικές αρχές, οι οδηγίες είναι μια συλλογή από ιδέες, προτάσεις και αρχές που μπορούν να εφαρμόσουν όλοι οι σύλλογοι της Ευρωλίγκας και του EuroCup στα γήπεδά τους την επόμενη σεζόν.

Προγραμματισμός πρόσβασης στο γήπεδο: Εναλλασσόμενες είσοδοι στο γήπεδο για μια χρονική περίοδο και εξάπλωση στα φυσικά σημεία πρόσβασης.

Διαχείριση δοκιμών και κυκλοφορίας: Πρόβλεψη για ατομικούς ελέγχους θερμοκρασίας στα σημεία πρόσβασης και διαχείριση της εξωτερικής και εσωτερικής κυκλοφορίας ώστε να τηρείται η κοινωνική απόσταση για ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα.

Ειδικά πρωτόκολλα υγιεινής στο γήπεδο: Βελτίωση της συνολικής καθαριότητας, εισαγωγή πρωτοκόλλου υγιεινής και παροχή προστατευτικών ενδυμάτων στο εργαζόμενο προσωπικό και τους θεατές τις ημέρες του παιχνιδιού.

Έμπειροι επιδημιολόγοι: Συμβουλές από πιστοποιημένους εμπειρογνώμονες επιδημιολογίας ώστε να εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Απομακρυσμένες θέσεις: Δημιουργία καθισμάτων για μια ποικιλία διαφορετικών μέτρων κοινωνικής απόστασης, ώστε να επιτρέπεται στους κατόχους εισιτηρίων να απολαύσουν το παιχνίδι από τις θέσεις τους στο ασφαλέστερο περιβάλλον και σύμφωνα με τους διεθνείς και τοπικούς κανονισμούς.

Τεχνολογία hands-free: Εισιτήρια χωρίς χαρτιά ή λύσεις πληρωμής χωρίς μετρητά για τον περιορισμό των πολυσύχναστων περιοχών, των πολλών ανθρώπων σε αναμονή και των σημείων επαφής.

Μέθοδοι πληρωμής εισιτηρίων: Οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν την ευελιξία που απαιτείται ώστε να μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια σε άλλες ώρες προσφέροντας παράλληλα και δημιουργικούς όρους πληρωμής.

Συμβουλές από τους φιλάθλους: Να υπάρχει η άποψη των φιλάθλων για τα εν λόγω μέτρα και αναλόγως τις απαντήσεις να υπάρξουν νέα.

Διαφανής και συνεχής επικοινωνία: Οι φίλαθλοι πρέπει με μένουν ενήμεροι για όλα τα μέτρα που λαμβάνονται ώστε να διασφαλίζεται η άνεση και η ασφάλειά τους μόλις ανοίξουν οι πόρτες.

Σε σχετική συνάντηση την περασμένη εβδομάδα, οι ομάδες εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να εφαρμόσουν τις κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση πανδημιών από κοινού με κανονισμούς και συμβουλές από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους και τις αρχές δημόσιας υγείας».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα