back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

O Θόδωρος Βλάρας στον Αθήνα 9.84: «Αναγκαίος ο Μεγάλος Περίπατος, αν και είναι νωρίς για συμπεράσματα»

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα αισιοδοξίας για τον Τουρισμό και την επόμενη ημέρα, έστειλε μέσω του σταθμού της πόλης, ο Θόδωρος Βλάρας, μέλος της επιτροπής τουρισμού του εμπορικού συλλόγου Αθηνών.

«Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τα δύσκολα, που τώρα αντιμετωπίζουμε αλλά να κοιτάμε μπροστά, την επόμενη μέρα. Πως πρέπει να προχωρήσουμε και τι να δημιουργήσουμε. Αυτό το δύσκολο καλοκαίρι η επισκεψιμότητα στην Αθήνα και τα καταστήματα είναι περιορισμένη, αλλά ελπίζουμε να βελτιωθεί, άμεσα. Αντιλαμβανόμαστε πόσο επηρεάζει ο τουρισμός την ψυχολογία και το εισόδημα, όχι μόνο των εργαζομένων στον κλάδο, αλλά και σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Θόδωρος Βλάρας, μέλος της επιτροπής τουρισμού του εμπορικού συλλόγου Αθηνών, στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Αναφερόμενος στην συγκρότηση επιτροπής Τουρισμού, η οποία λειτουργεί αυτόνομα μέσα στον Εμπορικό Σύλλογο, εξήγησε ότι «η ιδέα, προέκυψε από την ανάγκη να επικοινωνήσουμε προς τους φορείς, τον Δήμο και την κυβέρνηση, τις θέσεις μας για τον εμπορικό κόσμο που στηρίζεται στον τουρισμό, αλλά και για να τις προβάλλουμε.»

Για τον Μεγάλο Περίπατο, εκτίμησε πως μπορεί να είναι νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα, αλλά είναι αναγκαίος. Για να γίνει μία αναμόρφωση και η πόλη να είναι φιλικότερη και περισσότερο προσβάσιμη σε πεζούς, περιπατητές, ποδηλάτες και οικογένειες.

«Η Αθήνα άνοιξε την πόρτα της στους ανθρώπους που θα μπορούν να περπατήσουν πιο ελεύθερα και να ψωνίσουν με την ησυχία τους. Πρέπει να ακουστούν και οι θέσεις μας ώστε να μπορέσει αυτό να λειτουργήσει, χωρίς να αποκόπτει αναγκαίες εμπορικές δραστηριότητες που χρειάζονται και την επίσκεψη αυτοκινήτων», σημείωσε ο κ Βλάρας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα