back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Κων/νος Κοτσανάς στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή «της Αθήνας οι κοινότητες και οι γειτονιές»

Διαβάστε επίσης

..Το ξέρατε ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τα ρολόγια τους, ή το κουδούνι της πόρτας ή ακόμα και συναγερμό στα σπίτια τους; Eίχαν επίσης πυροσβεστήρες, υπολογιστικές μηχανές, μουσικά όργανα και πολλά εργαλεία που έχουν εξαιρετικές ομοιότητες με τα σημερινά και την τεχνολογία της εποχής.

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα μπορούμε να τα δούμε με μια επίσκεψη στο Μουσείο Κοτσανά – Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό  Πινδάρου 6 στο Κολωνάκι.

Στόχος του Μουσείου Κοτσανά είναι η ανάδειξη της εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής διάστασης, η στήριξη της Τέχνης και της δημιουργικής έκφρασης , όπως και να δοθεί βήμα σε όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν την τεχνολογία και τις επιστήμες.

Την Κυριακή 18 Ιουλίου, 7 με 8 το πρωί, στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή «Της Αθήνας οι Κοινότητες και οι Γειτονιές» με τον Αντώνη Καραγιαννάκη, ο ιδρυτής του Μουσείου Κωνσταντίνος Κοτσανάς μας ξεναγεί στην αγαπημένη του Αθηναική γειτονιά, το Κολωνάκι και μιλά για μια προσπάθεια ζωής με στόχο να γίνει γνωστή η τεχνολογία της Αρχαίας Ελλάδας.

Γιατί, όπως λέει, τα τεχνολογικά επιτεύγματα της Αρχαίας Ελλάδας αποτελούν μια κρυμμένη αλήθεια με επιστημονικό υπόβαθρο, καθώς πολλές από τις εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων εξακολουθούν αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για τη σύγχρονη τεχνολογία, η εξέλιξη της οποίας θα ήταν πολύ διαφορετική χωρίς την υιοθέτησή τους.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα