back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Κων/νος Κοτσανάς στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή «της Αθήνας οι κοινότητες και οι γειτονιές»

Διαβάστε επίσης

..το ξέρατε ότι οι αρχαίοι  Έλληνες είχαν και αυτοί τα ρολόγια τους, ή το κουδούνι της πόρτας ή ακόμα τον συναγερμό στα σπίτια τους.

Επίσης είχαν τους πυροσβεστήρες τους, υπολογιστικές μηχανές, μουσικά όργανα ακόμα και ρομπότ και πάρα πολλά άλλα εργαλεία τα οποία έχουν εξαιρετικές  ομοιότητες με τα σημερινά όργανα και την τεχνολογία του σήμερα.

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα μπορεί να τα δει κανείς στο Μουσείο Κοτσανά – Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής  Τεχνολογίας στο κέντρο της Αθήνας, Πινδάρου 6 στο Κολωνάκι.
Στόχος του Μουσείου Κοτσανά είναι να αναδείξει την εκπαιδευτική και
ψυχαγωγική διάσταση, να στηρίξει την τέχνη και τη δημιουργική έκφραση και
να δώσει βήμα σε όσους θέλουν να γνωρίσουν ή αγαπούν την τεχνολογία και τις
επιστήμες.
Στην εκπομπή του Αντώνη Καραγιαννάκη «Της Αθήνας οι Κοινότητες και οι Γειτονιές» την Κυριακή στις 07:00 π.μ ο ιδρυτής του Μουσείου κ. Κωνσταντίνος Κοτσανάς θα μας μιλήσει για αυτό και την σπουδαία αυτή προσπάθεια χρόνων για να μεταφέρει την τεχνολογία της Αρχαίας Ελλάδας στο σήμερα σε ιδιαίτερους χώρους στην Αρχαία Ολυμπία, το Κατάκολο, την Αθήνα και σε διάφορα μουσεία και εκθέσεις ανά τον κόσμο. Επίσης μας ξεναγεί και στην αγαπημένη του γειτονιά της Αθήνας, το Κολωνάκι.
Ο  κ. Κοτσανάς τονίζει ότι η  προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στους τομείς της Φιλοσοφίας, της Επιστήμης και των Καλών Τεχνών είναι σπουδαία. Όμως, τα τεχνολογικά επιτεύγματα της Αρχαίας Ελλάδας αποτελούν μια καλά κρυμμένη αλήθεια με επιστημονικό υπόβαθρο, καθώς πολλές από τις εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων εξακολουθούν και σήμερα να συνιστούν τον ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης τεχνολογίας, η εξέλιξη της οποίας θα ήταν διαφορετική χωρίς την κατά γράμμα υιοθέτησή τους.
Κυριακή 07:00 το πρωί από τη φιλόξενη συχνότητα του Αθήνα 9,84
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ
Ευχαριστώ!
Αντώνης Καραγιαννάκης

   

   

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα