back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Novartis: Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος της Ε. Τουλουπάκη

Διαβάστε επίσης

Για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα ασκήθηκε ποινική δίωξη από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, με βάση τη παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή ο οποίος διενέργησε την έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Τα αδικήματα για τα οποία ασκήθηκε δίωξη εις βάρος της κ. Τουλουπάκη είναι: Κατάχρηση εξουσίας (κακούργημα), κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση κατ εξακολούθηση, παραβίαση δικαστικού απορρήτου και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων (πλημμελήματα). Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί προκειμένου να χρεωθεί σε ανακριτή.

Παράλληλα από την εισαγγελία Πρωτοδικών διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση με βάση τα περιγραφόμενα στο πόρισμα του δεύτερου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος σε σχέση με την Ελένη Τουλουπάκη ζητεί αρχειοθέτηση.

Η νέα εισαγγελική έρευνα που ξεκινάει για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, την τέως επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, οι οποίοι είχαν εξεταστεί τόσο κατά τη διάρκεια της προκαταρτικής ενώπιον του Αρείου Πάγου που όσου και ενώπιον της Βουλής για την «υπόθεση Παπαγγελόπουλου», όπως επίσης και τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Novartis Νίκο Μανιαδάκη και Κωνσταντίνου Φρουζή καθώς και τον μάρτυρα Νίκου Μανία.

Τέλος σε ό,τι αφορά τους δυο επίκουρους Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη ο φάκελος μπαίνει στο αρχείο καθώς και οι δυο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί ότι δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος τους.

ΣΥΡΙΖΑ: “Η πολλάκις προαναγγελθείσα από τον κ. Γεωργιάδη δίωξη της κ. Τουλουπάκη πλέον ασκήθηκε”

Για “προαναγγελθείσα δίωξη” της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη από τον υπουργό Ανάπτυξης, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, η οποία τελικά “ασκήθηκε” κάνει λόγο σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

“Μετά την αποτυχία δεκάδων νομικών ακροβασιών και εκβιασμών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε βάρος των δικαστικών λειτουργών που ερευνούν το σκάνδαλο Novartis, η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει πως οι δημόσιες απειλές και οι ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη του ερευνώμενου κ. Γεωργιάδη πως «θα τη βάλει φυλακή» δεν πήγαν χαμένες. Η πολλάκις προαναγγελθείσα από τον κ. Γεωργιάδη δίωξη της κ. Τουλουπάκη πλέον ασκήθηκε”, αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

ΚΙΝ.ΑΛ: Η εισαγγελική δίωξη κατά της κ. Τουλουπάκη επιβεβαιώνει τις θέσεις μας για την πολιτική σκευωρία και τους αυτουργούς της

«Η εισαγγελική δίωξη κατά της κ. Τουλουπάκη για σειρά αδικημάτων μεταξύ των οποίων και το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, επιβεβαιώνει απόλυτα τις θέσεις μας για την πολιτική σκευωρία και τους αυτουργούς της», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής σε σχόλιο του γραφείου Τύπου. Προσθέτει ότι «μετά την εξέλιξη αυτή είναι σαφές πως η κ. Τουλουπάκη δεν έχει την αξιοπιστία που επιβάλλουν τα καθήκοντά της». Καλεί την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη με τα θεσμικά της όργανα, να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται και να αποκαταστήσει το κύρος της.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα