back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Νίκος Παπαθανάσης στον Αθήνα 9.84: «Ενδέχεται να παραταθεί μέχρι τέλος Αυγούστου το μέτρο απαγόρευσης των πανηγυριών»

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση ότι θα παραταθεί μέχρι τέλος Αυγούστου το μέτρο της απαγόρευσης των πανηγυριών, εξέφρασε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, στον Αθήνα 9,84 και το Νίκο Αποστολίδη, τονίζοντας πως «δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο ιός είναι εδώ»

Οπως σημείωσε,  «στην επανεκκίνηση, δεν θέλουμε να πατήσουμε φρένο. Στα πανηγύρια δεν τηρήθηκαν οι κανόνες  και γι’αυτό ανεστάλησαν -προσωρινά- ως το τέλος Ιουλίου. Αν με ρωτήσετε, εκτιμώ ότι αυτό θα επεκταθεί και έως το τέλος Αυγούστου»

Επισήμανε τον κίνδυνο επαναφοράς του κορονοιού και σε ειδική αναφορά στα νησιά, απέκλεισε οριζόντιο lockdown κάνοντας λόγο μόνον για τοπικά, εφόσον χρειαστεί.

«Δεν πρέπει πλέον, ειδικά στα νησιά που είναι μικρές κοινότητες να χρειαστεί να κάνουμε τοπικές παρεμβάσεις. Γι αυτό και επειδή το πλαίσιο είναι επαρκές  θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας ειδικά  στην εστίαση και στους εργαζομένους στον κλάδο, όπως και στην αποφυγή φαινομένων συνωστισμού. Δεν χρειαζόμαστε τώρα διασπορά του ιού, διότι αυτό μπορεί να σημάνει πολλά για τις τοπικές κοινωνίες. Δεν θα έχουμε οριζόντιο lock down, αλλά ίσως τοπικό, εφόσον χρειαστεί.» είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Σε ερώτηση για τον σχεδιασμό σχετικά με την  βιομηχανία, επισήμανε ότι «θα πρέπει να αρχίσει ξανά η συζήτηση  γι αυτόν τον πυλώνα  ανάπτυξης που δημιουργεί θέσεις εργασίας,  στηρίζει την περιφέρεια και  άλλαξε το πρόσωπο της χώρας στη δεκαετία του 50, αλλά στη συνέχεια ξεχάστηκε. Είναι επείγον καθώς στη χώρα μας συνεισφέρει μόλις 9,5% την ώρα που ο μέσος ευρωπαικός όρος διαμορφώνεται στο 15%.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα