back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επαρκή τα μέτρα προστασίας – Απαιτείται εντατικοποίηση των ελέγχων και αυστηρή εφαρμογή

Διαβάστε επίσης

«Aυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις», ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την εφαρμογή των μέτρων για τον κορονοϊό.

«Θα πρέπει να είμαστε αυστηροί στους ελέγχους μας. Θα πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα και δεν είμαι διατεθειμένος από αυτήν την πολιτική να κάνω εκπτώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «το πλαίσιο είναι επαρκές, αλλά υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του» και ζήτησε να δοθεί έμφαση στην προστασία της Υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και όλα τα σχετικά τα οποία έχουν προβλεφθεί από τις κανονιστικές πράξεις, καθώς και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους.

«Πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι για να μπορέσουμε να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα πιθανό δεύτερο κύμα, αυτά τα οποία έχουμε καθορίσει ως απαραίτητες, ελάχιστες προϋποθέσεις για να μπορούμε να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, τηρούνται», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε επίσης την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των δήμων και των περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων, σημειώνοντας ότι «τους χρειαζόμαστε όπως ήταν μέχρι σήμερα, συνεργάτες σε αυτήν την μεγάλη εθνική προσπάθεια».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους συμμετέχοντες να δώσουν προτεραιότητα στους ελέγχους στους χώρους, ανοιχτούς και κλειστούς, όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός, καθώς και στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Οι έλεγχοι θα σχεδιάζονται από το συντονιστικό επιχειρησιακό όργανο που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα παρέχει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στο κοινό επιχειρησιακό κέντρο, όπου εκπροσωπούνται όλοι οι φορείς (ΕΛΑΣ, ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Εθνικη Αρχή Διαφάνειας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή) που συμμετέχουν στην ελεγκτική διαδικασία, θα προστεθεί ένας εκπρόσωπος από κάθε περιφέρεια και από τους μεγάλους ή παραλιακούς δήμους της χώρας, ώστε να υπάρξει απόλυτος συντονισμός των ελέγχων και καλύτερη κατανομή των δυνάμεων για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης και Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Θανάσης Κοντογεώργης, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Θεόδωρος Κλιάρης.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα