back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Mεγάλη φωτιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Πούντα Ζέζα, στον δήμο Λαυρεωτικής. Eκκενώθηκαν προληπτικά 4 οικισμοί, οι Καμάριζα, Σούνιο, Αγριλέτζα και Άγιος Γεράσιμος, ενώ απομακρύνονται παιδιά από κατασκήνωση της περιοχής. Επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 19 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Στο σημείο βρίσκεται και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Πυρκαγιά και σε πευκόφυτη περιοχή ανάμεσα σε Μαλεσίνα και Θεολόγο, στη Λοκρίδα της Φθιώτιδας. Στο σημείο, στο οποίο πνέουν δυνατοί άνεμοι, σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ ήδη επιχειρούν δύο αεροσκάφη.

Τρεις γυναίκες και ένας άνδρας είναι οι τραυματίες της πρωτοφανούς επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εφοριακός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο δράστης, ηλικίας περίπου 45 ετών, ο οποίος συνελήφθη, εισέβαλε στην Εφορεία κι άρχισε να χτυπάει στα τυφλά όσους εκείνη την ώρα εργάζονταν στο Τμήμα Εισοδήματος, προτού αφοπλιστεί και ακινητοποιηθεί από τον Προϊστάμενο του Τμήματος και έναν άλλον άνδρα.

Επιστρέφει κάθε Τρίτη, στις 6:00 το απόγευμα η ενημέρωση για επιχειρησιακά θέματα που αφορούν τον νέο κορονοϊό από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επίσης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, αλλά πρόκειται για μεμονωμένες απόψεις μελών της Επιτροπής. Ο κ. Πέτσας ανέφερε, επίσης, ότι λόγω των θετικών επιδημιολογικών δεδομένων της Σουηδίας, οι απευθείας πτήσεις ξεκινούν νωρίτερα, από τις 20 Ιουλίου.

Για “επανεκκίνηση του τουρισμού δίχως σχέδιο και με μεγάλο ερασιτεχνισμό” κατηγόρησε από τη Ζάκυνθο την κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Έκρουσε, τέλος, των κώδωνα για “διπλό κίνδυνο”, τόσο για τον τουρισμό που, όπως είπε, “καρκινοβατεί”, όσο και για ενδεχόμενη “αναζωπύρωση της επιδημίας”.

Στο μεταξύ, αύξηση στον μέσο όρο των ημερησίων κρουσμάτων, που πλέον διαμορφώνεται στα 35 κρούσματα ανά ημέρα από 25 στην προηγούμενη έκθεση καταγράφει η έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου για τον κορονοϊό, κατά το διάστημα 8-15 Ιουλίου. Ωστόσο, την ίδια περίοδο, ο επιδημιολογικός δείκτης Rt βρίσκεται σταθερά κάτω από το 1, στο 0,4.

Κρίσιμη η αυριανή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το θέμα του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης από την πανδημία. Για το ενδεχόμενο αποτυχίας να υπάρξει λύση αύριο προειδοποίησε, ωστόσο, ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας. Νωρίτερα, με επιστολή του προς τους 27 ηγέτες ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε υπογραμμίσει την ανάγκη εξεύρεσης λύσης. “Ο Πρωθυπουργός έχει τονίσει σε όλες τις επαφές του ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να κάνει για άλλη μια φορά πολύ λίγα, πολύ αργά”, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. “Ο Πρωθυπουργός να μην δεχθεί δυσμενείς συμβιβασμούς για την Ελλάδα αύριο”, κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Αμετάβλητη, στο μεταξύ, διατήρησε τη νομισματική πολιτική της η ΕΚΤ, με το επιτόκιο να παραμένει στο 0% και συνέχιση της αγοράς ομολόγων στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματός της για τον κορονοϊό, ύψους 1,35 τρις ευρώ.

Αντιμέτωπη με ένα κακούργημα και 5 πλημμελήματα για τους δικονομικούς χειρισμούς στη υπόθεση της Novartis η επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που είχε στα χέρια της τα πορίσματα των δύο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου που διενεργούσαν την έρευνα, τάχθηκε με την κρίση του Ευάγγελου Ζαχαρή και άσκησε σε βάρος της κ. Τουλουπάκη ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, παραβίαση δικαστικού απορρήτου και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τους κ.κ. Ράικου, Αγγελή, Μανιαδάκη, Φρουζή και Μανία, όπως είχε εισηγηθεί ο έτερος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Σοφουλάκης.

Ναρκωτικά, μαχαίρια, σουβλιά και κινητά τηλέφωνα εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, σε έρευνες χθες το βράδυ, στις φυλακές Κορυδαλλού και Δομοκού.

Στη διεθνή επικαιρότητα και στο μέτωπο του κορονοϊού: Απαγορεύει η Ιταλία την είσοδο σε ταξιδιώτες από Σερβία, το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο εξαιτίας του κορονοϊού. Φόρο τιμής στις 28.400 νεκρούς από τον κορονοϊό και στους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας απέτισε σήμερα η Ισπανία, σε ειδική τελετή στη Μαδρίτη, με επικεφαλής τον βασιλιά Φελίπε. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους στη Γαλλία, μετά τις ενδείξεις για αναζωπύρωση της πανδημίας.

Η παρουσίαση του προγράμματος του φετινού 46ου Φεστιβάλ “Αισχύλεια” του δήμου Ελευσίνας, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου. Τις λεπτομέρειες θα μας πει η Νάνσυ Αγγελοπούλου…

Καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητοί, έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμοί Κελσίου – 29 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα