back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Ξεπεράστηκε το όριο των 2.000 νεκρών-111.000 τα κρούσματα

Διαβάστε επίσης

Ξεπεράστηκε χθες Τετάρτη το επίπεδο των 2.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στην Αργεντινή, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-C0V-2 πλέον ανέρχεται σε 111.147, παρά τα αυστηρά μέτρα περιορισμού που επέβαλαν οι αρχές στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες και τα προάστιά της, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το προηγούμενο 24ωρο, καταγράφηκαν 82 νέοι θάνατοι και 4.250 νέες μολύνσεις — πρόκειται, και στις δύο περιπτώσεις, για νέα θλιβερά ρεκόρ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, συνολικά 47.298 θεωρείται πως έχουν αποθεραπευθεί ως σήμερα.

Ενώ είχε χαλαρώσει από την 20ή Μαρτίου, ο περιορισμός της πρωτεύουσας και της μητροπολιτικής περιφέρειάς της, όπου ζουν 14 εκατομμύρια πολίτες και όπου είναι συγκεντρωμένα τα κρούσματα μόλυνσης κατά το 90%, αποφασίστηκε να επιβληθεί εκ νέου από την 1η ως τη 17η Ιουλίου. Μολαταύτα, ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης συνεχίζει να αυξάνεται.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, η πληρότητα των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχεται στο 63,7% στη μητροπολιτική περιφέρεια, ενώ δεν ξεπερνά το 53% στην υπόλοιπη χώρα.

Το τι θα πράξουν οι αρχές μετά τη 17η Ιουλίου αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στους κόλπους της κυβέρνησης του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες, που δεν αποκλείεται να προκρίνει την επανέναρξη της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στο Μπουένος Άιρες και στην περιφέρειά του.

Μολονότι τόνισε στα τέλη Ιουνίου ότι η επανεπιβολή των μέτρων περιορισμού ήταν απαραίτητη για να σωθούν ζωές, ο Φερνάντες είχε αναγνωρίσει ταυτόχρονα την «πολύ δυσμενή» επίπτωση τους στην οικονομία της Αργεντινής, που παραμένει σε ύφεση από το 2018, την ώρα που η κυβέρνησή του προσπαθεί να διαπραγματευθεί, με πολλές δυσκολίες, την αναδιάρθρωση του χρέους του δημοσίου.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα