back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στην Πλατεία Βικτωρίας η Ανοιχτή Πόλη

Διαβάστε επίσης

Τις τελευταίες μέρες στην Πλατεία Βικτωρίας αποτυπώνεται ξεκάθαρα το αδιέξοδο των ιδεοληψιών της κυβερνητικής πολιτικής στο προσφυγικό. Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που αποχωρούν από τα νησιά βρίσκονται να κοιμούνται στον δρόμο, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει καμία κυβερνητική μέριμνα και σχεδιασμός.

Ως Ανοιχτή Πόλη από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στην πλατεία Βικτωρίας για να συζητήσουμε με τη γειτονιά και για να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας για τους πρόσφυγες. Η άμεση εξεύρεση κατάλληλων χώρων φιλοξενίας αποτελεί τη μοναδική λύση που σέβεται ταυτόχρονα τα δικαιώματα αυτών των βασανισμένων ανθρώπων και την καθημερινότητα της γειτονιάς.

Δυστυχώς η κυβερνητική ανεπάρκεια και η φοβικότητα της Δημοτικής Αρχής έχουν δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για την επανεμφάνιση μισαλλόδοξων φωνών. Δημιουργείται ξανά ο χώρος για την επανεμφάνιση των νεοναζί δολοφόνων.

Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής η άμεση λύση του ζητήματος της φιλοξενίας.

Αποτελεί ευθύνη όλων μας να απομονώσουμε φωνές μίσους.

Οι γειτονιές μας είναι πιο ασφαλείς χωρίς το μίσος και τον φόβο, είναι πιο ασφαλείς χωρίς τους νεοναζί δολοφόνους. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι ο μόνος δρόμος και η μόνη ρεαλιστική πολιτική.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα