back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός – ΗΠΑ: Το CDC προτείνει μάσκες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους

Διαβάστε επίσης

Η χρήση μάσκας αποτελεί, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση του αμερικανικού CDC, την ασφαλέστερη προστασία έναντι του νέου κορωνοϊού και προτείνεται όχι μόνο για τους κλειστούς χώρους, στους οποίους θεωρείται επιβεβλημένη, αλλά και στους ανοιχτούς, όπου υπάρχουν άλλοι άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες που παρουσίασε το αμερικανικό CDC, η μάσκα προσώπου λειτουργεί καθοριστικά στην προστασία έναντι του νέου κορωνοϊού.

Η χρησιμότητά της, μάλιστα, είναι διττή, καθώς από τη μία προστατεύει εκείνον που τη φοράει και από την άλλη προστατεύει τους γύρω του, αν ο ίδιος είναι ασυμπτωματικός ή με ήπια συμπτώματα.

Υπάρχουν «άφθονα στοιχεία» ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν συμπτώματα και μπορεί να μην συνειδητοποιήσουν ότι έχουν μολυνθεί μπορεί να οδηγούν στη συνεχιζόμενη αύξηση των λοιμώξεων, τόνισαν ο διευθυντής του CDC Dr. Robert Redfield, ο επικεφαλής ιατρικός διευθυντής του CDC Dr. John Brooks και ο αναπληρωτής διευθυντής για τις μολυσματικές ασθένειες Dr. Jay Butler σε κοινή τους δήλωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα