back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία- Συνάντηση με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού

Διαβάστε επίσης

Με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ που πραγματοποίησε πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου , μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Στο αίτημα τους για μονιμοποίηση των έκτακτων τους απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα . Ωστόσο, τόνισε στην επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ ότι θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό να γίνει παράταση όλων των συμβάσεων στον κλάδο της Υγειας με σκοπό να λήγουν ημερολογιακά όλες μαζί και μετά να γίνει ένας διαγωνισμός όπου οι νυν συμβασιούχοι θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση για να μονιμοποιηθούν. Η ΠΟΕΔΗΝ κράτα στάση αναμονής μετά από αυτή την απάντηση.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας,  σημειώθηκε μικροένταση όταν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ σήκωσαν το μεταλλικό ρολό της κεντρικής εισόδου για να εισέλθουν στο υπουργείο αλλά μπροστά τους βρήκαν κλειστές τις άλλες πόρτες  και από πίσω δυνάμεις των ΜΑΤ.

[su_slider source=”media: 241061,241063″ width=”700″ height=”480″ title=”no”]

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η μονιμοποίηση των 16.000 έκτακτων (νοσοκομειακοί γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς) στον κλάδο υγείας, δέσμευση που -όπως καταγγέλλουν- δεν τήρησε ο υπουργός Υγείας.
Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ γίνεται χωρίς συνεννόηση και την άδεια της Αστυνομίας με βάση το νέο συνδικαλιστικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.
Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν αργότερα πορεία στη Βουλή εφόσον δεν τους δεχθεί ο υπουργός Υγείας.

[su_slider source=”media: 241025,241024,241026,241022″ width=”700″ height=”480″ title=”no”]

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα