back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Το Σχέδιο Ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα οριστικοποιηθεί ως τον Σεπτέμβριο και θα αποτελεί «ένα κείμενο αναφοράς που θα μας δεσμεύει όλους σε ένα συγκροτημένο σχέδιο, ελληνικής ιδιοκτησίας, για το πως θα μετασχηματίσουμε την ελληνική οικονομία και θα την κάνουμε πιο ανταγωνιστική», τόνισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην παρουσίαση της νέας επένδυσης της ΕΛΒΑΛ στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Αναφερόμενος στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαικής Ένωσης, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν την Παρασκευή με βασικό ζήτημα το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην σημασία μίας συμφωνίας ως το τέλος Ιουλίου. «Ελπίζουμε- και θα τα καταφέρουμε – ως το τέλος Ιουλίου να έχουμε συμφωνήσει στο συνολικό ύψος του Ταμείου ώστε στους σημαντικούς πόρους του νέου ΕΣΠΑ να προστεθούν και πολλά δισεκατομμύρια που θα υποστηρίξουν μεταρρυθμίσεις και μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας », τόνισε χαρακτηριστικά.

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα για τον κορονοιό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να γίνουν πιο αυστηροί και χωρίς εκπτώσεις οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων και τη μεγαλύτερη
ενεργοποίηση των δήμων και των περιφερειών. Ήδη ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή να ενταθούν οι έλεγχοι από πλευράς αυτοδιοίκησης σε χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, μπαρ και κέντρα διασκέδασης.

Στα 27 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού, το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 9 είναι εισαγόμενα , τα 8 από την Αττική, τα 5 από τη Θεσσαλονίκη, 2 από τα Γρεβενά, και από 1 κρούσμα σε Ξάνθη, Καστοριά και Πάρο.

Την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για 8 αδικήματα,τα 4 από τα οποία είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, εισηγείται η ΝΔ στο πόρισμά της, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Για πρόδηλα αόριστη πρόταση παραπομπής του κ. Παπαγγελόπουλου, που μπορεί να επιφέρει ακόμη και την απόλυτη ακυρότητα της προδικασίας, κάνει λόγο στην πορισματική του έκθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Το συμπέρασμα από το έργο της Προανακριτικής επιτροπής δεν αφήνει αμφιβολία για τη σκευωρία που έστησε το παραδικαστικό κύκλωμα με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο”, τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

Νέα δεδομένα στο δικαστικό σκηνικό με φόντο την πολύκροτη υπόθεση της Novartis , δημιουργούν τα δύο εκ διαμέτρου αντίθετα πορίσματα που συνέταξαν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης.

Το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή δείχνει το δρόμο για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη σε σχέση με τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis και τη διαβίβαση στη Βουλή του φακέλου για δέκα πολιτικά πρόσωπα, για επτά εκ των οποίων η δικογραφία έχει πλέον τεθεί στο αρχείο.

Αντίθετα στο πόρισμα του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ,Λάμπρος Σοφουλάκης εισηγείται την αρχειοθέτηση της δικογραφίας για την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Στις διεθνείς ειδήσεις. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε σήμερα ότι αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες που ενδέχεται να οδηγήσουν στην επιβολή αμερικανικών κυρώσεων, στις εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή των δύο αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream-2 και Turkish Stream, οι οποίοι θα μεταφέρουν φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Τουρκία και την Ευρώπη.

Ο κυβερνήτης της Οκλαχόμα, Κέβιν Στιτ, που είχε πάρει μέρος σε μια προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία είχε διοργανωθεί χωρίς οι παριστάμενοι να φορούν μάσκες ούτε να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, ανακοίνωσε σήμερα ότι προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό, αναμφίβολα, όπως ο ίδιος είπε, μετά την εκδήλωση αυτή.

Έκλεισαν πριν περίπου μία ώρα οι κάλπες για τις εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία.
Όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν τα δύο μεγάλα κόμματα, το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του πρώην πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ και το δεξιό κόμμα να είναι σχεδόν ισοδύναμα.

Ωστόσο εκτιμάται ότι, όποιο κόμμα επικρατήσει δεν πρόκειται να έχει αυτοδυναμία στη Βουλή και θα χρειαστεί να συμμαχήσει με ένα ή περισσότερα αλβανικά κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Με την συναυλία της Φωτεινής Βελεσιώτου αυτή την ώρα, ξεκίνησε σήμερα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το συναυλιακό καλοκαίρι της πόλης. Αναλυτικά το πρόγραμμα για τις 50 καλλιτεχνικές βραδιές μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου στο www.athina984.gr

Στις αθλητικές ειδήσεις ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 3-1 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο και ο Παναθηναϊκός με 1-0 του Άρη στη Θεσσαλονίκη σε αναμετρήσεις για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Σουπερλίγκας.

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, αύριο, στην Αττική, με πιθανότητα βροχής στα δυτικά και βόρεια του νομού. Μέγιστη θερμοκρασία 29 βαθμοί Κελσίου – 25 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα