back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Επεισόδια αυτή την ώρα στην οδό Πατησίων στο ύψος της Πλατείας Βικτωρίας. Στην τηλεφωνική μας γραμμή η Ελευθερία Κουμάντου

«Aυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις», ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για τον κορονοϊό, σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των δήμων και των περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων. Εντολή να ενταθούν οι έλεγχοι από πλευράς αυτοδιοίκησης σε χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, μπάρ και χώρους διασκέδασης έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επικοινώνησε με τους προέδρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της ΚΕΔΕ, καθώς και με τους δημάρχους Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, Πειραιά, Γιάννη Μόραλη, Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη καθώς και δημάρχους παραλιακών δήμων της Αττικής .

Και ενώ από σήμερα η Ελλάδα υποδέχεται επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, στα 27 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού, το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 9 είναι εισαγόμενα , τα 8 από την Αττική, τα 5 από τη Θεσσαλονίκη, 2 από τα Γρεβενά, και από 1 κρούσμα σε Ξάνθη, Καστοριά και Πάρο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3910.

Θετικά νέα μπορεί να ανακοινωθούν ακόμη και αύριο για το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της φαρμακοβιομηχανίας Astra Zeneca κατά του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για 8 αδικήματα, εκ των οποίων τα 4 κακουργηματικού χαρακτήρα, εισηγείται η ΝΔ στο πόρισμά της, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Για πρόδηλα αόριστη πρόταση παραπομπής του κ. Παπαγγελόπουλου, που μπορεί να επιφέρει ακόμη και την απόλυτη ακυρότητα της προδικασίας, κάνει λόγο στην πορισματική του έκθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Το συμπέρασμα από το έργο της Προανακριτικής επιτροπής δεν αφήνει αμφιβολία για τη σκευωρία που έστησε το παραδικαστικό κύκλωμα με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο”, τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

Νέα δεδομένα στο δικαστικό σκηνικό με φόντο την πολύκροτη υπόθεση της Novartis , δημιουργούν τα δύο εκ διαμέτρου αντίθετα πορίσματα που συνέταξαν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κύριοι Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης.

Η ποινική αποτίμηση με βάση το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή δείχνει το δρόμο για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη σε σχέση με τους χειρισμούς της κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης στην υπόθεση της Novartis και τη διαβίβαση στη Βουλή του φακέλου για δέκα πολιτικά πρόσωπα, για επτά εκ των οποίων η δικογραφία έχει πλέον τεθεί στο αρχείο.

Το «δια ταύτα» του συναδέλφου του, επίσης αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ,Λάμπρου Σοφουλάκη καταλήγει σε εκ διαμέτρου αντίθετο αποτέλεσμα περί αρχειοθέτησης της δικογραφίας τόσο για την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, όσο και για τους επίκουρους συναδέλφους της κυρίους Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή, Θίνες, Βαρθολομιού, στην Ηλεία.

Σε εξέλιξη οι εργασίες για τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς από μουσείο σε τζαμί. Ήδη αφαιρέθηκαν οι πινακίδες με την ένδειξη “μουσείο”, ενώ γίνονται εργασίες ώστε να τοποθετηθούν κουρτίνες προκειμένου να καλυφθούν οι αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά.Το θέμα της Αγιά Σοφιάς, μαζί με τον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας – ΗΠΑ στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Με την συναυλία της Φωτεινής Βελεσιώτου ξεκινάει σε λίγη ώρα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το συναυλιακό καλοκαίρι.

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, αύριο, στην Αττική, με πιθανότητα βροχής στα δυτικά και βόρεια του νομού. Μέγιστη θερμοκρασία 29 βαθμοί Κελσίου – 28 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα