back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

«Aυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις», ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την εφαρμογή των μέτρων για τον κορονοϊό. Τόνισε επίσης την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των δήμων και των περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων.

Και ενώ από σήμερα η Ελλάδα υποδέχεται επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, στα 27 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού, το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 9 είναι εισαγόμενα , τα 8 από την Αττική, τα 5 από τη Θεσσαλονίκη, 2 από τα Γρεβενά, και από 1 κρούσμα σε Ξάνθη, Καστοριά και Πάρο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3910.

Βραχυπρόθεσμα μέτρα για την αντιμετώπιση νέας έξαρσης του κορονοϊού ανακοίνωσε η Κομισιόν. “Πρέπει να αποφύγουμε ένα δεύτερο κύμα με γενικευμένα lockdowns, έχοντας στη σκέψη μας την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, την ανάγκη να συνεχιστεί η οικονομική και κοινωνική ζωή και την ανάγκη να διατηρηθεί η ελευθερία της ενιαίας αγοράς”, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Θετικά νέα μπορεί να ανακοινωθούν ακόμη και αύριο για το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της φαρμακοβιομηχανίας Astra Zeneca κατά του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας εξετάζει την μετάδοση του ιού μέσω του αέρα, όπως και μέσω σταγονιδίων. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι ο ιός θα μπορούσε να μεταδοθεί μέσω αερολυμάτων, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για 8 αδικήματα, εκ των οποίων τα 4 κακουργηματικού χαρακτήρα, εισηγείται η ΝΔ στο πόρισμά της, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Για πρόδηλα αόριστη πρόταση παραπομπής του κ. Παπαγγελόπουλου, που μπορεί να επιφέρει ακόμη και την απόλυτη ακυρότητα της προδικασίας, κάνει λόγο στην πορισματική του έκθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Το συμπέρασμα από το έργο της Προανακριτικής επιτροπής δεν αφήνει αμφιβολία για τη σκευωρία που έστησε το παραδικαστικό κύκλωμα με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο”, τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

Νέα δεδομένα στο δικαστικό σκηνικό με φόντο την πολύκροτη υπόθεση της Novartis , δημιουργούν τα δύο εκ διαμέτρου αντίθετα πορίσματα που συνέταξαν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κύριοι Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης , σχετικά με πράξεις ή παραλείψεις της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Η ποινική αποτίμηση με βάση το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή δείχνει το δρόμο για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη σε σχέση με τους χειρισμούς της κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης στην υπόθεση της Novartis και τη διαβίβαση στη Βουλή του φακέλου για δέκα πολιτικά πρόσωπα, για επτά εκ των οποίων η δικογραφία έχει πλέον τεθεί στο αρχείο.

Το «δια ταύτα» του συναδέλφου του, επίσης αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ,Λάμπρου Σοφουλάκη καταλήγει σε εκ διαμέτρου αντίθετο αποτέλεσμα περί αρχειοθέτησης της δικογραφίας τόσο για την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, όσο και για τους επίκουρους συναδέλφους της κυρίους Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος ανώτατος εισαγγελέας με το πόρισμά του , βάζει νέες παραμέτρους για άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς, εκτός του πεδίου των ήδη ελεγχόμενων ,ζητώντας επί της ουσίας να ξεκινήσει νέος κύκλος ερευνών για πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα των μαρτύρων κατηγορίας και έχουν εξεταστεί τόσο στην τακτική δικαιοσύνη , όσο και στη Βουλή στο πλαίσιο της αναζήτησης τυχόν ποινικών ευθυνών για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και αναφέρεται μεταξύ άλλων στους εισαγγελείς Ιωάννη Αγγελή και Ελένη Ράικου.

Και τα δύο πορίσματα των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη, βρίσκονται ήδη στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελου Ιωαννίδη.

Κλειστή η οδός 3ης Σεπτεμβρίου στο ύψος της πλατείας Βικτωρίας λόγω συγκέντρωσης μελών αντιφασιστικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες της περιοχής. Παράλληλα στην πλατεία Βικτωρίας είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση κατοίκων που διαμαρτύρονται για την αυξανόμενη παρουσία προσφύγων και μεταναστών στην πλατεία. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Να μην εγκριθεί το τουρκολιβυκό μνημόνιο ζητούν με ρηματική διακοίνωση προς τον ΟΗΕ, Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία και Μπαχρέιν. Μεταξύ άλλων, σημειώνουν ότι το μνημόνιο ενίσχυσε τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, διακυβεύοντας σοβαρά την ασφάλεια και τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.

… “Λάθος μήνυμα” χαρακτήρισε, στο μεταξύ, την ανακοίνωση της Άγκυρας για γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ, προσθέτοντας ότι η ΕΕ αναμένει από την Τουρκία ένα “θετικό μήνυμα αποκλιμάκωσης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο”. Αρνήθηκε, ωστόσο, να σχολιάσει τις πληροφορίες περί τριμερούς συνάντησης εκπροσώπων της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Γερμανίας στο Βερολίνο.

Σε εξέλιξη οι εργασίες για τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς από μουσείο σε τζαμί. Ήδη αφαιρέθηκαν οι πινακίδες με την ένδειξη “μουσείο”, ενώ γίνονται εργασίες ώστε να τοποθετηθούν κουρτίνες προκειμένου να καλυφθούν οι αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά.Το θέμα της Αγιά Σοφιάς, μαζί με τον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας – ΗΠΑ και τις περιφερειακές εξελίξεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 17 και 18 Ιουλίου, με επίκεντρο το Ταμείο Ανάκαμψης. “Είναι δυνατό και επιθυμητό να έχουμε συμφωνία αυτό το Σαββατοκύριακο”, δήλωσε η γαλλική προεδρία, επαναλαμβάνοντας τη βούλησή της να επιτευχθεί “μια συμφωνία σύντομα, δηλ. πριν από το τέλος του καλοκαιριού”.

Κόλαφος για τη λίστα Μητσοτάκη – Πέτσα η επιστολή του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι το Ινστιτούτο χαρακτηρίζει ως “τιμωρία” τον αποκλεισμό της εφημερίδας Documento. Παράλληλα, καταγγέλλει ότι “πολλά μέσα ενημέρωσης που θεωρούνται “αντιπολιτευόμενα” έλαβαν δυσανάλογα μικρότερα ποσά σε σύγκριση με πιο φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, παρόλο που είχαν μεγαλύτερη κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα”.

Με την συναυλία της Φωτεινής Βελεσιώτου ξεκινάει απόψε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το συναυλιακό καλοκαίρι. Η Μαρία Βασιλοπούλου βρίσκεται στην Τεχνόπολη και θα μας πει περισσότερα…

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, αύριο, στην Αττική, με πιθανότητα βροχής στα δυτικά και βόρεια του νομού. Μέγιστη θερμοκρασία 29 βαθμοί Κελσίου – 30 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα