back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ξεκινάει στις 27 Ιουλίου με τη συμμετοχή 30 χιλιάδων ανθρώπων την τελική φάση των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο της εναντίον της COVID-19. Πρώτος στόχος της δοκιμής είναι να προληφθεί οποιοδήποτε σύμπτωμα του κορονοϊού και στους δευτερεύοντες συγκαταλέγεται η πρόληψη της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Η συγκεκριμένη δοκιμή θα διαρκέσει τρεις μήνες ως την 27η Οκτωβρίου.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ωστόσο ότι τα πρώτα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά δεν θα είναι κατ’ ανάγκη τα πιο αποτελεσματικά ή τα πιο ασφαλή.

Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 574.278 ανθρώπους παγκοσμίως. Περισσότερα από 13.178.180 τα κρούσματα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να αποσύρει τη Σερβία και το Μαυροβούνιο από τον κατάλογο των ασφαλών από κορονοϊό χωρών.

Και η Γαλλία -μετά τη Βρετανία- αναμένεται να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ζητά την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 58 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 34 είναι εισαγόμενα. Άλλοι 3 ασθενείς εντοπίστηκαν στη Λέσβο και προκειμένου να γίνει απολύμανση κλείνει το κέντρο υγείας της Καλλονής μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Tο πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στην Πάρο ανακοίνωσε χθες το βράδυ το Κέντρο Υγείας του νησιού. Πρόκειται για Ελληνίδα, με ιδιόκτητη κατοικία στο νησί. Εντός της ημέρας θα ανιχνευτούν οι υγειονομικοί που δυνητικά εκτέθηκαν στον ιό.

Εν τω μεταξύ από σήμερα ανοίγουν οι πτήσεις από τη Βρετανία ενώ είναι η τελευταία ημέρα απαγόρευσης πτήσεων μεταξύ Ελλάδας – Σερβίας και εισόδου Σέρβων πολιτών στη χώρα μας. Εντείνονται τα μέτρα στον Προμαχώνα καθώς είσοδος στην Ελλάδα γίνεται μόνο για όσους έχουν υποβληθεί σε τεστ εντός 72 ωρών και είναι αρνητικό.

Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση λόγω της τριμερούς συνάντησης στο Βερολίνο μεταξύ Γερμανίας – Ελλάδας και Τουρκίας.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ «επιβεβαιώνουν ότι οι ελληνικές θέσεις γίνονται δεκτές και η Τουρκία καλείται να αποκλιμακώσει τις προκλητικές της ενέργειες, αλλά σε κάθε περίπτωση, οι δίαυλοι επικοινωνίας χρειάζεται να παραμένουν ανοιχτοί».

Να ενημερώσει άμεσα την αντιπολίτευση για την “μυστική” όπως την χαρακτηρίζει τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. “Είναι αδιανόητο να πληροφορούμαστε για τη συνάντηση από διαρροές και από την Τουρκική πλευρά”, σχολίασε το ΚΙΝΑΛ.

«Η νέα συζήτηση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για τον κατάλογο των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας θα διεξαχθεί τον Αύγουστο και όχι τον Σεπτέμβριο, ώστε να μπορέσουμε το γρηγορότερο δυνατό να έχουμε καταλήξει σε ένα προσχεδιασμό των ευρωπαϊκών αντιδράσεων σε περίπτωση τουρκικής παραβατικότητας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον «Star».

Τον ενθουσιασμό του για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, εξέφρασε εκ νέου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Εν τω μεταξύ οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας συμφώνησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία να συνεργαστούν πιο στενά αναφορικά με την Λιβύη αλλά και για τις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών όπως ανακοίνωσε η Τουρκική πλευρά.

Τετράωρη στάση εργασίας ξεκινούν από αυτήν την ώρα γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε μισή ώρα έξω από το υπουργείο Υγείας. Ζητούν μεταξύ άλλων αιτημάτων την μονιμοποίηση των έκτακτων υπαλλήλων στα νοσοκομεία.

Το φετινό φεστιβαλικό καλοκαίρι στο Ηρώδειο ξεκινά σήμερα και αύριο με μία μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο. Το Ηρώδειο παρουσιάζει την παράσταση «Τους προβολείς στήσε».

Τη μουσική διεύθυνση της ξεχωριστής βραδιάς θα έχει ο Θύμιος Παπαδόπουλος. Ερμηνευτές της βραδιάς: Χρήστος Θηβαίος, Φοίβος Δεληβοριάς, Κώστας Θωμαΐδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου, ενώ ανάμεσα στις νότες, κείμενα του Οδυσσέα Ιωάννου θα ερμηνεύσει η Ρένια Λουιζίδου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου. 22 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα