back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση λόγω της τριμερους συνάντησης στο Βερολίνο μεταξύ Γερμανίας – Ελλάδας και Τουρκίας.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ «επιβεβαιώνουν ότι οι ελληνικές θέσεις γίνονται δεκτές και η Τουρκία καλείται να αποκλιμακώσει τις προκλητικές της ενέργειες, αλλά σε κάθε περίπτωση, οι δίαυλοι επικοινωνίας χρειάζεται να παραμένουν ανοιχτοί».

Να ενημερώσει άμεσα την αντιπολίτευση για την “μυστική” όπως την χαρακτηρίζει τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. “Είναι αδιανόητο να πληροφορούμαστε για τη συνάντηση από διαρροές και από την Τουρκική πλευρά”, σχολίασε το ΚΙΝΑΛ.

«Η νέα συζήτηση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για τον κατάλογο των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας θα διεξαχθεί τον Αύγουστο και όχι τον Σεπτέμβριο, ώστε να μπορέσουμε το γρηγορότερο δυνατό να έχουμε καταλήξει σε ένα προσχεδιασμό των ευρωπαϊκών αντιδράσεων σε περίπτωση τουρκικής παραβατικότητας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star».

Τον ενθουσιασμό του για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, εξέφρασε εκ νέου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Εν τω μεταξύ οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας Τραμπ και Ερντογαν συμφώνησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία να συνεργαστούν πιο στενά αναφορικά με την Λιβύη αλλά και για τις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών με έναν εμπορικό στόχο 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε η τουρκική πλευρά.

Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων κορονοιού στη χώρα μας και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγείται στην κυβέρνηση την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 58 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 34 είναι εισαγόμενα. Άλλοι 3 ασθενείς εντοπίστηκαν στη Λέσβο και προκειμένου να γίνει απολύμανση κλείνει το κέντρο υγείας της Καλλονής μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Tο πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στην Πάρο ανακοίνωσε χθες το βράδυ το Κέντρο Υγείας του νησιού. Πρόκειται για Ελληνίδα, με ιδιόκτητη κατοικία στο νησί. Εντός της ημέρας θα ανιχνευτούν οι υγειονομικοί που δυνητικά εκτέθηκαν στον ιό.

Εν τω μεταξύ από σήμερα ανοίγουν οι πτήσεις από τη Βρεττανία ενώ είναι η τελευταία ημέρα απαγόρευσης πτήσεων μεταξύ Ελλάδας – Σερβίας και εισόδου Σέρβων πολιτών στη χώρα μας.

Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 574.278 ανθρώπους παγκοσμίως. Περισσότερα από 13.178.180 τα κρούσματα.

Εικοσιπέντε γιατροί και 40 μέλη του νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα στο Ελ Σαλβαδόρ.

: Πάνω από 74.000 oι θάνατοι στη Βραζιλία. 1.300 το τελευταίο 24ωρο.

Οι αρχές στο Τόκιο ετοιμάζονται να αυξήσουν στην τέταρτη – την υψηλότερη – κλίμακα το επίπεδο συναγερμού, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων, τα οποία ξεπέρασαν τα 200 ημερησίως τις τέσσερις από τις τελευταίες έξι ημέρες αγγίζοντας την Παρασκευή τα 243.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να αποσύρει τη Σερβία και το Μαυροβούνιο από τον κατάλογο των ασφαλών από κορονοϊό χωρών.

Και η Γαλλία -μετά τη Βρετανία- αναμένεται να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Στάση εργασίας 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι πραγματοποιούν γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από του υπουργείο Υγείας στις 08:30 το πρωί. Διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για την μη εκπλήρωση της υπόσχεσης του υπουργού Υγείας για μονιμοποίηση των έκτακτων υπαλλήλων στα νοσοκομεία.

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ στην Τσεχία, οι τέσσερις σοβαρά, όταν επιβατικός συρμός συγκρούστηκε με εμπορευματικό που ήταν ακινητοποιημένος, κοντά στην Πράγα.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε την αμφιλεγόμενη απόφασή της να ανακαλέσει τις θεωρήσεις εισόδου των ξένων φοιτητών, των οποίων τα μαθήματα θα συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, ανακοίνωσε ομοσπονδιακή δικαστής.

Η διπλωματία της Κίνας απείλησε τις ΗΠΑ με αντίποινα μετά την υπογραφή του Ντόναλντ Τραμπ για νόμο που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος προσώπων σχετικά με τον νόμο «καταστολής» στο Χονγκ Κονγκ.

Το φετινό φεστιβαλικό καλοκαίρι στο Ηρώδειο ξεκινά σήμερα και αύριο με μία μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο. Το Ηρώδειο παρουσιάζει την παράσταση «Τους προβολείς στήσε». Τη μουσική διεύθυνση της ξεχωριστής βραδιάς θα έχει ο Θύμιος Παπαδόπουλος. Ερμηνευτές της βραδιάς: Χρήστος Θηβαίος, Φοίβος Δεληβοριάς, Κώστας Θωμαΐδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου, ενώ ανάμεσα στις νότες, κείμενα θα ερμηνεύσει η Ρένια Λουιζίδου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου. 22 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα