back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

Πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί η τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της γερμανικής κυβέρνησης στο Βερολίνο μεταξύ Γερμανίας – Ελλάδας και Τουρκίας λίγες μόνο ώρες πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε χθες στις Βρυξέλλες.
Η συνάντηση ανακοινώθηκε σήμερα από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Στην τριμερή συνάντηση συμμετείχε από ελληνικής πλευράς η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ «επιβεβαιώνουν ότι οι ελληνικές θέσεις γίνονται δεκτές και η Τουρκία καλείται να αποκλιμακώσει τις προκλητικές της ενέργειες, αλλά σε κάθε περίπτωση, οι δίαυλοι επικοινωνίας χρειάζεται να παραμένουν ανοιχτοί».
Η νέα συζήτηση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για τον κατάλογο των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας θα διεξαχθεί τον Αύγουστο και όχι τον Σεπτέμβριο, «ώστε να μπορέσουμε το γρηγορότερο δυνατό να έχουμε καταλήξει σε ένα προσχεδιασμό των ευρωπαϊκών αντιδράσεων σε περίπτωση τουρκικής παραβατικότητας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star».

Να ενημερώσει άμεσα την αντιπολίτευση για την “μυστική” όπως την χαρακτηρίζει τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΙΝΑΛ στο ίδιο μήκος κύματος σχολιάζει ότι “είναι αδιανόητο να πληροφορούμαστε για τη συνάντηση από διαρροές και από την Τουρκική πλευρά”.
Εν τω μεταξύ οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας Τραμπ και Ερντογαν συμφώνησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία να συνεργαστούν πιο στενά αναφορικά με την Λιβύη αλλά και για τις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών με έναν εμπορικό στόχο 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε η τουρκική πλευρά.

Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων κορονοιού σήμερα στην Ελλάδα και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγείται στην κυβέρνηση την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 58 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 34 είναι εισαγόμενα, τα 8 προέρχονται από την Αττική, 7 στη Θεσσαλονίκη, 2 στην Ξάνθη, και από ένα κρούσμα στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Κοζάνης, Άρτας και Χαλκιδικής. Άλλοι 3 ασθενείς εντοπίστηκαν στη Λέσβο και προκειμένου να γίνει απολύμανση κλείνει το κέντρο υγείας της Καλλονής μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουλίου.
Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να αποσύρει τη Σερβία και το Μαυροβούνιο από τον κατάλογο των ασφαλών από κορονοϊό χωρών από τις οποίες επιτρέπονται τα μη απαραίτητα ταξίδια και δεν συζήτησε καν να συμπεριλάβει τις ΗΠΑ, δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων εκεί, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Και η Γαλλία -μετά τη Βρετανία- αναμένεται να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Τον χάρτη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας παρουσίασε σήμερα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η «Επιτροπή Πισσαρίδη».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την έκθεση ως «ένα πυκνό σχέδιο το οποίο φιλοδοξεί να αλλάξει τον ίδιο τον παραγωγικό ιστό της χώρας και θέτει στόχους οι οποίοι εφόσον μπορέσουμε να τους πετύχουμε, θα μιλάμε πράγματι για μια μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας».

Ξεπέρασαν τις 60.000 οι δικαιούχοι του β κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής οι οποίοι έλαβαν κρατικά δάνεια συνολικού ύψους 484 εκ.ευρώ, ενώ απομένουν για δανειοδότηση τουλάχιστον άλλες 20.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

 

Αναδρομικά 11 μηνών, από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016 δικαιούνται οι συνταξιούχοι που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, αποφάσισε το ΣτΕ.

Στην καταγγελία των συστηματικών επιθέσεων Ταλιμπάν σε βάρος στρατιωτών και αμάχων στο Αφγανιστάν, που έχουν στοιχίσει τις ζωές χιλιάδων, ανάμεσα τους και μικρών παιδιών ή μαθητών, προχώρησε εκ νέου το ΝΑΤΟ.

Αφορμή για τη νέα καταδίκη αποτέλεσαν οι πρόσφατες επιθέσεις των Ταλιμπάν την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα, με στόχο μέλη του κυβερνητικού στρατού.

Απόρροια αυτών των επιθέσεων ήταν να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες.

Καιρός: Αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 24 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα