back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε κινητοποιήσεις γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Διαβάστε επίσης

Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα από τις 8 το πρωί έως και τις 12 μετά το μεσημέρι, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8.30 στο υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται μεταξύ άλλων, για τη μην εκπλήρωση της υπόσχεσης του υπουργού Υγείας για μονιμοποίηση των έκτακτων υπαλλήλων στα νοσοκομεία. Ειδικότερα, αναφέρονται στο δημόσιο κάλεσμα του Υπουργού να εγγραφούν υποψήφιοι στις λίστες του Επικουρικού προσωπικού με την δέσμευση ότι θα μονιμοποιηθούν, κάτι το οποίο δεν υλοποιήθηκε.

Παράλληλα, διαμαρτύρονται για τις πάγιες ελλείψεις σε σημαντικές θέσεις και τη μερική στελέχωσή τους από επικουρικούς υπαλλήλους. Γι΄αυτό ζητάνε τη μονιμοποίηση των εκτακτων υπαλλήλων.

Στάση εργασίας για σήμερα έχουν προαναγγείλει και οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητώντας την μονιμοποίηση των επικουρικών και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά δηλώνει τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση, από 08:00 έως 12:00, και καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 08:30.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα