back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα θέματα που έθεσε η Ανοιχτή Πόλη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Διαβάστε επίσης

Έντονη κριτική για την αστυνομική βία στην πρόσφατη πορεία για τον περιορισμό των διαδηλώσεων άσκησε εκ νέου η Ανοιχτή Πόλη στην συνεδρίαση, του δημοτικού συμβουλίου.

Επιπλέον, ο Νάσος Ηλιόπουλος επέκρινε τη Δημοτική Αρχή για την πλατεία Βικτωρίας απ’ όπου απομάκρυνε τα παγκάκια ενώ ζήτησε για μια ακόμη φορά την εισαγωγή του θέματος του πάρκου στο μετρό Αμπελοκήπων στην ημερήσια διάταξης της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πάρκο μετρό Αμπελοκήπων

” Υπάρχει μια μεγάλη ιστορία δίπλα στο μετρό Αμπελοκήπων, επαναφέρουμε το αίτημα να συζητηθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Υπάρχει μία μεγάλη αντίφαση: τη στιγμή που μιλάμε για τον δημόσιο χώρο να χάσουμε, από λάθη και αβλεψίες ένα στρέμμα δημόσιου χώρου, που 20 χρόνια έχει λειτουργία πρασίνου” τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και ζήτησε να ανασταλούν οι οικοδομικές εργασίες και να ανακληθεί η εκχώρηση σε ιδιώτη, η οποία, όπως υπογράμμισε, “δεν σέβεται την καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά ούτε και τις πολεοδομικές προβλέψεις στην περιοχή” . Επίσης, ζήτησε την εισαγωγή του θέματος στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του ΔΣ και έλαβε σχετική διαβεβαίωση από τη Δημοτική Αρχή.

Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

“Τα λέγαμε για τη 2χρονη προσχολική εκπαίδευση πριν από 15 μέρες. Μας είπατε ότι δεν θα πάρουμε αναβολές, ότι δεν θα εξαιρεθεί ο δήμος και 15 μέρες μετά υπάρχει ζήτημα εξαίρεσης” επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η ξέλιξη αυτή αναστατώνει τους προγραμματισμούς πολλών οικογενειών.

Παγκάκια και πρόσφυγες

” Το να φεύγουν τα παγκάκια από την πλατεία Βικτωρίας διότι υποτίθεται ότι με αυτό τον τρόπο θα δώσουμε το μήνυμα στους πρόσφυγες “μην έρθετε”, είναι μνημείο απανθρωπιάς και ανορθολογισμού. Είναι βαθιά απάνθρωπο να θεωρείς ότι πρέπει να κάνεις τη ζωή δύσκολη σε ανθρώπους που ήδη έχουν ταλαιπωρηθεί. Και είναι ανορθολογικό να πιστεύεις ότι, αν φύγουν τα παγκάκια από την πλατεία Βικτωρίας, αυτοί οι άνθρωποι θα σταματήσουν να έρχονται.

Δεν καταλαβαίνουμε με πιο κριτήριο πάρθηκε αυτή η απόφαση. Ζητάμε αυτοί οι άνθρωποι να φιλοξενηθούν” υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 15/6/2020 (ΑΔΣ 295) και να διεκδικήσει από την κεντρική διοίκηση την απαιτούμενη στήριξη, ώστε να μπορέσει να μεριμνήσει για τις βιοτικές ανάγκες των προσφύγων, με ενοικίαση κατάλληλων χώρων και αξιοποίηση άδειων δημόσιων κτιρίων, καθώς και με προγράμματα ένταξής τους στον κοινωνικό ιστό”.

Στέγη “συνΑθηνά”

” Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της στέγης του προγράμματος “συνΑθηνά” απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά καταργεί χωρίς την οποιαδήποτε διαβούλευση τη λειτουργία ενός χώρου που έφερνε σε δημιουργική σύμπραξη τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, δημιουργικές ομάδες πολιτών αλλά και ιδιώτες που στήριξαν τη λειτουργία του” ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Παράλληλα, ζήτησε ενημέρωση για τους λόγους που η Δημοτική Αρχή κλείνει τη στέγη “συνΑθηνά” και αν έχει προβλέψει για τη στέγαση των δραστηριοτήτων που αυτός ο χώρος φιλοξενεί μέχρι τώρα. “Ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να υποστηρίζει, και όχι να καταργεί, δομές που επιτρέπουν τη δημιουργική έκφραση των δημοτών και των συλλογικοτήτων τους” τονίζει η Ανοιχτή Πόλη

Περιορισμός των διαδηλώσεων και καταστολή

“Είναι ένας νόμος ο οποίος δίνει πάτημα για ακόμη μεγαλύτερες αυθαιρεσίες μέσα στην ελληνική αστυνομία. Αυτή την αυθαιρεσία τη ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα όταν είδαμε επιθέσεις ακόμη και στον οικονομικό υπεύθυνο του ΣΥΡΙΖΑ τον 67χρονο Άγγελου Βόβογλου που, υποτίθεται ότι είναι ο “κουκουλοφόρος” που δεν συνελήφθη, μετά από παρέμβαση αστυνομικού αποασπασμένου στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, μετά από μήνυση του σωματείου ειδικών φρουρών, το οποίοεκπροσωπείται από τον κ. Πλεύρη, αυτή την στιγμή κυνδυνεύει ακόμη και με απόταξη από το Σώμα επειδή έκανε τη δουλειά του” τόνισε μεταξύ άλλων ο Νάσος Ηλιόπουλος και σημείωσε : Αυτός ο νομος δεν μπορεί να εφαρμοστεί, είναι μια τεράστια μαύρη σελίδα για τη σύγχρονη δημοκρατική ιστορία του τόπου και για όσους πιστεύουν ότι είναι μια καλή επιλογή και λένε με χαρά ότι θα στήριζαν.”

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα