back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Τετάρτη στην πλατεία Βικτωρίας

Διαβάστε επίσης

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, την Τετάρτη στις πέντε το απόγευμα, στην Πλατεία Βικτωρίας, καλούν κινήσεις αλληλεγγύης και δημοτικές κινήσεις.

«Ο Μπακογιάννης παίζει ρατσιστικά παιχνίδια στην Αθήνα και σπαταλά εκατομμύρια σε Μεγάλους Περιπάτους αντί να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο απαιτεί από την κυβέρνηση να δώσει έκτακτη επιχορήγηση για τη μίσθωση ξενοδοχείων και την αξιοποίηση άδειων δημόσιων κτιρίων για την άμεση στέγαση των προσφύγων” τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, Τετάρτη 15 Ιούλη, Πλατεία Βικτωρίας, 5μ.μ.
Όχι στις ρατσιστικές συνάξεις μίσους. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι.
Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές, στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Καλούν: Κινήσεις αλληλεγγύης, δημοτικές κινήσεις, κοινότητες μεταναστών, αντιφασιστικές κινήσεις και συλλογικότητες, ΚΕΕΡΦΑ. Η σύναξη μίσους κατά μεταναστών, προσφύγων και του κινήματος αλληλεγγύης, την Τετάρτη 15 Ιούλη, στην πλατεία Βικτωρίας, που την καλούν ρατσιστές με το προσωπείο των “επιτροπών κατοίκων” Αγίου Παντελεήμονα και Πλατείας Αμερικής είναι μια πρόκληση κατά των ελευθεριών όλων μας. Οι ίδιοι συνεργάτες στα πογκρόμ των φασιστών της Χρυσής Αυγής, των ταγμάτων εφόδου της Σκορδέλη και του Κασιδιάρη, εμφανίζονται ξανά ως αγανακτισμένοι κάτοικοι. Δεν ξεγελάνε κανένα και καμία!
Στις γειτονιές της Αθήνας, που οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από το 20008-2013 έσπειραν το τρόμο, με πογκρόμ, μαχαιρώματα εκατοντάδων προσφύγων, εμπρησμούς καταστημάτων και χώρων θρησκευτικής λατρείας, οι ρατσιστικές επιτροπές της ακροδεξιάς επιχειρούν να ξαναπατήσουν πόδι, με τις πλάτες της Αστυνομίας και την κάλυψη του Μπακογιάννη.
Ο Μπακογιάννης άνοιξε την όρεξη στη ακροδεξιά και τους φασίστες, όταν έκοψε τα παγκάκια της Πλατείας Βικτωρίας για να μην κάθονται σε αυτά πρόσφυγες, μητέρες με παιδιά, θυμίζοντας την πρακτική Κακλαμάνη, ο οποίος είχε κλείσει το 2008 την Παιδική χαρά στη Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα για να μην μαζεύονται προσφυγίνες με τα παιδιά τους.
Ο Μπακογιάννης παίζει ρατσιστικά παιχνίδια στην Αθήνα και σπαταλά εκατομμύρια σε Μεγάλους Περιπάτους αντί να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο απαιτεί από την κυβέρνηση να δώσει έκτακτη επιχορήγηση για τη μίσθωση ξενοδοχείων και την αξιοποίηση άδειων δημόσιων κτιρίων για την άμεση στέγαση των προσφύγων. Καταστρέφει τις υποδομές της πλατείας Βικτωρίας, που τις χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος της γειτονιάς, μαντρώνει τους πρόσφυγες σε σκηνές στα καμπ και διευκολύνει τις φασιστοσυνάξεις των ρατσιστών της ακροδεξιάς.

Ο Μητσοτάκης, με τις δολοφονικές πολιτικές του ρατσισμού, του “νόμου και τάξης” , της ισλαμοφοβίας και ο Μπακογιάννης αφήνουν τα περιθώρια για να εκκολαφτεί ξανά το αυγό του φιδιού. Δεν θα τους περάσει!

Αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση παίζει το χαρτί του ρατσισμού,του σωβινισμού και της απαγόρευσης των διαδηλώσεων γιατί είναι στριμωγμένη από την οργή και την αντίσταση του εργατικού κινήματος και της νεολαίας. Κλιμακώνονται οι αγώνες στα νοσοκομεία, την εκπαίδευση, τον τουρισμό-επισιτισμό, τον πολιτισμό ενάντια στην άθλια πολιτική περικοπών και των απολύσεων, που φορτώνει τα βάρη της κρίσης και της πανδημίας στους εργαζόμενους ενώ στοχοποιεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες για τις ευθύνες της στο άπλωμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Όλος ο Πλανήτης είναι ξεσηκωμένος μετά τη ρατσιστική δολοφονία από αστυνομικού του Αφροαμερικανού Τζωρτζ Φλόϊντ, στις ΗΠΑ και φωνάζουν “Οι ζωές των μαύρων μετράνε” Black Lives matter. Και στις 26 Ιούνη στο Σύνταγμα, χιλιάδες διαδήλωσαν φωνάζοντας “οι ζωές των προσφύγων μετράνε”.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις δημοτικές κινήσεις τις αντιφασιστικές κινήσεις και τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες να ματαιώσουμε τις ρατσιστικές συνάξεις μίσους.
Συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, σε σύγκρουση με την κυβέρνηση της ΝΔ, το ρατσισμό και τους φασίστες.

Δίνουμε τη μάχη για άσυλο, στέγη και χαρτιά για όλους, πρόσφυγες και μετανάστες, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στις γειτονιές δεν χωράει ο ρατσισμός και ο φασισμός, χωράει ο κοινός αγώνας και η αλληλεγγύη!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα