back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Pennie” και “Galiotos Earcare”: Στην παρουσίαση του συστήματος είδαμε συμπολίτες μας με προβλήματα ακοής να λένε έκπληκτοι ακούμε”

Διαβάστε επίσης

Ένα πρωτοποριακό, ακόμα και για τα διεθνή δεδομένα, πακέτο τεχνολογιών ακουστικής προσβασιμότητας που κάνει ευκολότερη την ζωή των συνανθρώπων μας με δυσκολία ακοής, έχει τεθεί εδώ και λίγες μέρες σε λειτουργία από τον Δήμο Αθηναίων KAI μετά από πρωτοβουλία της προέδρου της ΔΕΡΑ-984 Νίκης Αραμπατζή.

Με τη στήριξη των εταιρειών «Pennie» και «Galiotos earcare – ακουστικά βαρηκοΐας» ξεκίνησε ήδη η χρήση μάσκας με διαφάνεια από το προσωπικό του Ληξιαρχείου που σε συνδυασμό με τεχνολογίες προσβασιμότητας δίνει την δυνατότητα στον άνθρωπο με προβλήματα ακοής, να βλέπει τα χείλη του προσωπικού του Ληξιαρχείου και να κάνει χειλεοανάγνωση.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Ελευθερία Κουμάντου, οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών εταιριών Pennie και Galiotos Εarcare, Κωνσταντίνος Γαλιώτος και Γιώργος Μπόθος, τόνισαν πως “οι μάσκες αυτές είναι το ξεκίνημα ενός μεγάλου ταξιδιού”.

Ανέφεραν επίσης πως “ο χρήστης ακουστικών βαρηκοΐας θα λαμβάνει ασύρματα την ομιλία του υπαλλήλου που τον εξυπηρετεί, θα μπορεί να περιγράφει με βιντεοκλήση στον απομακρυσμένο διερμηνέα νοηματικής το αίτημα του και ο διερμηνέας ως ενδιάμεσος θα τα μεταφέρει στον υπάλληλο του ληξιαρχείου ενώ θα έχει και τη δυνατότατα να διαβάζει σε tablet τον on line υποτιτλισμό της ομιλίας του υπαλλήλου”.

Άνθρωποι με προβλήματα ακοής δίσταζαν να πάνε στο ληξιαρχείο καθώς ήταν πεπεισμένοι πως δεν θα μπορούν να συνεννοηθούν. Στην παρουσίαση του συστήματος όμως είδαμε πολλούς να έχουν μείνει έκπληκτοι, λέγοντας ακούμε”

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα