back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Όριο σε εστίαση και βραχυχρόνια μίσθωση ζητά η Ανοιχτή Πόλη

Διαβάστε επίσης

Το θέμα της προστασίας των κατοίκων και των μικροεπιχείρησεων του κέντρου από τη ραγδαία εξάπλωση της εστίασης και της βραχυχρόνιας μίσθωσης έθεσε εκ νέου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Νάσος Ηλιόπουλος, στο πλαίσιο της συζήτησης για το ΜΕγάλο Περίπατο και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Εμπορικό Τρίγωνο και την Πλάκα.

Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης μάλιστα κάλεσε τη δημοτική αρχή να καταθέσει τις προτάσεις της για να μπει ένα όριο- όπως είπε- στην εστίαση και τη βραχυχρόνια μίσθωση. Επιπλέον, ο κ. Ηλιόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για το πλαίσιο της συνεννόησης και της διαβούλευσης για έργο.

Νάσος Ηλιόπουλος, Ανοιχτή Πόλη

“Στην προηγούμενη διαπαραταξιακή επιτροπή είχε μπει ένα ζήτημα επαναφοράς στης σκέψης για συνολική πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου.

Είχαμε τοποθετηθεί δημόσια ότι διαφωνούμε κάθετα. Στην τελευταία συνεδρίαση συγκεκριμένα μέλη της επιτροπής επανέφεραν την σκέψη και απ’ όσο γνωρίζουμε έχει παρθεί η απόφαση οτι στην επόμενη επιτροπή θα παρουσιαστεί για το πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει η συνολική πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου.

Αυτό εμάς πραγματικά μας φοβίζει για το ποιο είναι το πλαίσιο συνεννόησης, τι κάνουν οι επιτροπές ποια είναι η διαβούλευση, η οποία ξεκινησε μετά από δυο μήνες. Γιατί οι επιτροπές λειτουργούν σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δεν είναι Think Tank να παρουσιάσει ο καθενας μια γνώμη πως μπορεί να λειτουργήσει.

Στην εισήγηση που βλέπουμε σήμερα, το καινούργιο είναι οτι αλλάζει την κατάσταση για Ερμού και Αθηνάς.

Αναφερθήκατε στο ΣΒΑΚ. Το ΣΒΑΚ είχε πρόταση για Ερμού και Αθηνάς; Γιατί εγώ ξέρω ότι είχε πρόταση. Την οποία δεν συζητήσαμε. Είναι ενδεικτικό ότι ο Δήμος Χαλανδρίου για το ΣΒΑΚ είχε 1600 ερωτηματολόγια και ο Δήμος Αθηναίων 300 ερωτηματολόγια.

Οι δημόσιες κρίνονται όχι μόνο από αυτά που κάνουμε αλλά και σε αυτά που ξεχνάμε να κάνουμε. Η εστίαση έχει την τάση να τα καταπιεί όλα. Για αυτό είχαμε ζητήσει η δημοτική αρχή να μας πει ποια είναι η πρότασή της να μπει ένα όριο για την εστίαση και τη βραχυχρόνια μίσθωση.

Επίσης, έχουμε ρωτήσει με ποια διαδικασία η κ. Λαγουδάκη έχει αναλάβει το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο”.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα