back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο Δήμος Αθηναίων γίνεται προσβάσιμος στα άτομα με δυσκολία ακοής

Διαβάστε επίσης

Ένα πρωτοποριακό, ακόμα και για τα διεθνή δεδομένα, πακέτο τεχνολογιών ακουστικής προσβασιμότητας που κάνει ευκολότερη την ζωή των συνανθρώπων μας με δυσκολία ακοής, έχει τεθεί σε λειτουργία από το Δήμο Αθηναίων, μετά από πρωτοβουλία της προέδρου της ΔΕΡΑ 9.84 Νίκης Αραμπατζή.

«Γίνεται πράξη ο πολιτισμός στην καθημερινότητα»

«Γίνεται πράξη ο πολιτισμός στην καθημερινότητα των πολιτών» δήλωσε στο MEGA η κ. Αραμπατζή, τονίζοντας πως «στόχος είναι να έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου oι άνθρωποι με προβλήματα ακοής προκειμένου να μη βιώνουν τον αποκλεισμό».

Πρόσθεσε πως μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» και με πρωτοβουλία των ιδιωτικών εταιρειών, Pennie και Galiotos Εarcare, «δημιουργήθηκαν μάσκες που έχουν διαφάνεια στο ύψος των χειλιών, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι με προβλήματα ακοής να κάνουν χειλανάγνωση».

Επίσης όπως είπε η κ. Αραμπατζή, ο «χρήστης ακουστικών βαρηκοΐας/κοχλιακού εμφυτεύματος θα λαμβάνει ασύρματα την ομιλία του υπαλλήλου που τον εξυπηρετεί στη συσκευή του με υψηλή ευκρίνεια. Θα μπορεί πλέον να περιγράφει με βιντεοκλήση στον απομακρυσμένο διερμηνέα νοηματικής το αίτημα του και ο διερμηνέας ως ενδιάμεσος θα τα μεταφέρει στον υπάλληλο του ληξιαρχείου και αντίστροφα».

Τέλος, ο βαρήκοος/κωφός πολίτης θα διαβάζει σe tablet τον on line υποτιτλισμό της ομιλίας του υπαλλήλου.

Νewsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα