28.1 C
Athens
Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020

Φεστιβάλ δημιουργικής αντίδρασης «Χλωροκίνη» στους 3 χώρους του Bios

✚ ΑΘΗΝΑ

Υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, «το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τέθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», σφραγίζοντας...

Αthens Film Office: Η Αθήνα διεκδικεί να γίνει πόλος έλξης για τη διεθνή κινηματογραφική παραγωγή

Τη λειτουργία Γραφείου εξυπηρέτησης των γυρισμάτων κινηματογραφικών παραγωγών στη χώρα, σε συνεργασία με το γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων, εξήγγειλε μέσω του...

Μουσεία και Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων ανοίγουν αυλές και κήπους για τα παιδιά

Στις όμορφες αυλές και τους πράσινους κήπους των Μουσείων και Πολιτιστικών Κέντρων του, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) εγκαινιάζει μια...

Κίνημα προσβασιμότητας στην Αθήνα – Συνεργασία για τη βελτίωση της διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη 22 Ιουλίου ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Ιωάννης Βαρδακαστάνης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης,...

Το 1ο καλοκαιρινό φεστιβάλ του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» είναι γεγονός

Αυτό το καλοκαίρι συναντιόμαστε στο κέντρο της πόλης, στην οδό Κολοκοτρώνη, στο νούμερο 56 και στον πεζόδρομο της Νικίου για τη μεγάλη γιορτή πολιτισμού...

Το Bios παρουσιάζει για πρώτη φορά και στους τρεις χώρους του (Biosζ, Ρομάντσο & Latraac) το φεστιβάλ δημιουργικής αντίδρασης στα φαινόμενα των ημερών, Χλωροκίνη.

Δημιουργοί από το χώρο της μουσικής, των εικαστικών και των παραστατικών τεχνών, συναντιούνται σε συνθήκη πανδημίας παρουσιάζοντας μια διαφορετική μορφή ίασης, ένα σύνολο δράσεων, όπου θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους χώρους του οργανισμού Bios. Ένα ταξίδι σε όλο το φάσμα των μέσων έκφρασης και συναισθημάτων, διαμορφώνοντας ένα σύμπαν πολλαπλών οπτικών.

Κάθε δημιουργός χρησιμοποιεί δωμάτια που εκτείνονται σε όλα τα κτίρια του οργανισμού Bios (Bios.Πειραιώς84, Ρομάντσο και Latraac), μετατρέποντας το καθένα από αυτά και όλους τους επιμέρους χώρους τους σε ένα νέο σύμπαν.

Στόχος των δράσεων είναι η επανεκκίνηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας σε τομείς που έμειναν στάσιμοι το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού, μέσα από την ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ δημιουργού, ακροατή και επισκέπτη και την προώθηση της σύμπραξης των ίδιων των δημιουργών, θέτοντας βάσεις για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες.

Όλα τα έσοδα από το Φεστιβάλ Χλωροκίνη θα διατεθούν για την υποστήριξη των καλλιτεχνών που συμμετέχουν.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ράδιο Χλωροκίνη

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα λειτουργεί online ραδιοφωνικός σταθμός, όπου για ένα μήνα, σε 3ωρη βάση, και από το νέο διαμορφωμένο χώρο του σταθμού στο κτίριο του Ρομάντσο, θα μεταδίδει ποικιλόμορφο ηχητικό υλικό όπως DJ sets, θεματικά mixtapes, εκπομπές, συνεντεύξεις, podcasts και Live αναμεταδόσεις.

Την ομάδα του σταθμού θα πλαισιώσουν residents παραγωγοί, μουσικοί, συλλέκτες, ερμηνευτές και μια σειρά καλεσμένων που προέρχονται όχι μόνο από το μουσικό, αλλά το διευρυμένο καλλιτεχνικό χώρο, με κύριο στόχο την σύμπραξη διαφορετικών μέσων, ιδεών και μεθόδων διάδοσης των ερεθισμάτων της δημιουργικής κοινότητας της Αθήνας.

Συμμετέχουν: DYNAMONS, KEMAΛ, JAY GLASS DUBS, PHORMIX SHOWCASE, TERANGA BEAT, BREAKIN MOVES, AGGELIKA, PURPLE NIGHT, DJ PROBLEMS, ROMAN & SARADIS, FIGKOTT, FLOKOSH, NEEDLESS, KRALLIS, KHMER, BLACK ATHENA, THE PILOTWINGS, DJ SCAR, OKO DJ, AKI GRATTE-CIEL, ASTY TEKK, ORILA SHOWCASE, KAWRS DJS, NOFF WEEZY, MARIOS VISVIKIS FT. PANOS TSIGKOS.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα live streamings του Ράδιο Χλωροκίνη εδώ.

Παρενέργειες (συναυλίες)

Μουσικοί της αθηναϊκής μουσικής σκηνής παρουσιάζουν σπονδυλωτή συναυλία σε τρία κεφάλαια στην ειδικά διαμορφωμένη ταράτσα του Ρομάντσο και του Bios. Ο κόσμος εναλλάσσεται τρεις φορές και οι καλλιτέχνες αναπτύσσουν ένα ολοκληρωμένο ηχητικό αφήγημα.

Chickn
Ημερομηνία: Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 | Ώρα έναρξης: 21.00
Κτήριο: Ρομάντσο Rooftop, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

The Boy
Ημερομηνία: 20, 21 & 22 Ιουλίου 2020 | Ώρα έναρξης: 21.00
Κτήριο: Bios.Πειραιώς84 Rooftop, Πειραιώς 84, Αθήνα

Ταράτσα BIOS.ΠΕΙΡΑΙΩΣ84 | DJ sets

The Canadian Tuxedos | Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020
G. Dimitrakopoulos | Σάββατο 4 Ιουλίου 2020
KEMAΛ | Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020
Chevy | Σάββατο 11 Ιουλίου 2020
Blue Lagoon | Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020
Kostadis | Σάββατο 18 Ιουλίου 2020
Anatolian Weapons | Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020
Maria Pappa | Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Τα εικαστικά αποτελούν τη θεραπευτική ενότητα του Φεστιβάλ καθώς εστιάζουν σε ένα βαθύτερο επίπεδο της ψυχοσύνθεσης του θεατή. Δύο δρώμενα που έκαναν αίσθηση στην τοπική και διεθνή σκηνή, επανατοποθετούνται με βάση τα νέα δεδομένα και παρουσιάζονται στους χώρους του Ρομάντσο στοχεύοντας στην ίαση.

Άφοβο Σώμα | Εγκατάσταση και performance

Ημερομηνία: Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 | Ώρα έναρξης: 20.00
Κτήριο: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

Μπορεί ένα σώμα εν μέσω μολύνσεων, ιών, θανάτου… να παραμένει ατρόμητο… να χαίρεται και να γλεντά, να πασχίζει…, ν’αγωνίζεται;

Καταφάσκοντας, τέσσερις DJ θορυβιστές (Πάνος Χαραλάμπους, Πάνος Πανόπουλος, Άγγελος Κράλλης, Βασίλης Χαραλαμπίδης) δημιουργούν ένα ηχητικό πανδαιμόνιο (σκράτσινγκ, γκλισάντι, κρότοι, γκλαμπάνο, σπασίματα κλπ). Ο ελεύθερος ηχητικός αυτοσχεδιασμός προερχόμενος από τα «άνομα» όργανα, όργανα του σκότους, καθώς και τυχαίες εισβολές περιβαλλοντικών ήχων… χωρίς ιεραρχήσεις… «ξορκίζουν», αποτρέπουν το φόβο, την επιδημία, τον θάνατο (δηλώνοντας την έμπρακτη δια-φωνία, προς την πτωματική, κοινωνική αποστασιοποίηση και τον απεριόριστο έλεγχο.

Συμμετέχουν: Πάνος Χαραλάμπους με τους Βασίλη Χαραλαμπίδη, Άγγελο Κράλλη, Πάνο Πανόπουλο

Ίαση: ομαδική συνεδρία “Κραυγή” | performance

Ημερομηνία: Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 | Ώρα έναρξης: 19.00
Κτήριο: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

Στην ομαδική συνεδρία της ‘Ιασης της Γεωργίας Σαγρή – που είναι ανοιχτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο – οι συμμετέχοντες μπορούν θα έρθουν σε επαφή με την πρώτη φωνή, ένα από τα ταμπού των σύγχρονων κοινωνιών, την “Κραυγή”.

Θα ασκηθούν στα όρια της φωνής τους και θα ανακαλύψουν τις διαφορετικές τονικότητες της δικής τους φωνής και των φωνών όσων βρίσκονται γύρω τους.

Σύλληψη, ερμηνεία: Γεωργία Σαγρή

ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών θα συγκεντρωθούν για να παρουσιάσουν από ένα σύντομο (εικοσάλεπτο) ατομικό έργο, ο καθένας στο δικό του ξεχωριστό χώρο, ενώ το κοινό μπορεί να αποτελείται ακόμη κι από έναν μόνο θεατή, τηρώντας τους τρέχοντες όρους κοινωνικής συνάντησης. Οι δράσεις θα είναι παράλληλες με ένα ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο, το οποίο θα επιτρέπει στο κοινό να παρακολουθήσει δύο δράσεις κάθε μέρα.

Αναζητώντας το χαμένο χρόνο | performance

Ημερομηνία: Τετάρτη 8 Ιουλίου έως Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 | Ώρα έναρξης: 21.00
Κτήριο: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

Ύστερα από μια περίοδο έντονης κοσμικής ζωής έρχεται μια περιοδος μοναξιάς και απομόνωσης. Και τώρα;

Η Αργυρώ Χιώτη (Vasistas) σε συνεργασία με το Bios, επιμελείται μια συνάντηση καλλιτεχνών από το χώρο του θεάτρου και της μουσικής οι οποίοι θα συνδιαλαγούν με το ανάγνωσμα του Αναζητώντας το χαμένο χρόνο του Μαρσέλ Προυστ και θα έρθουν αντιμέτωποι με τις έννοιες του χρόνου, της ανάμνησης, της ενδοσκόπησης και της σημασίας του να έρχεσαι σε επαφή με τον εαυτό σου. Έννοιες που απασχόλησαν όλους την περίοδο του υποχρεωτικού εγκλεισμού.

Βγαίνοντας από αυτή την συνθήκη όλοι αναζήτησαν έναν άλλο ρυθμό. Όπως και ο συγγραφέας που μέσα από το τεράστιο σε έκταση και υπεραναλυτικό έργο του είδε το χρόνο διαφορετικά.
Το έργο είναι μια μεγάλη καταγραφή αναμνήσεων ενώ στις περιγραφές του ο αφηγητής καταγράφει λεπτομέρειες όπως μυρωδιές και εντυπώσεις από πράγματα καθημερινά.

Για πέντε μέρες σε τρεις χώρους του Ρομάντσο με έξι μόνο θεατές σε κάθε χώρο, οι ηθοποιοί θα διαβάσουν το δεύτερο κεφάλαιο από τον πρώτο τόμο του έργου του Προυστ και οι μουσικοί αυτοσχεδιάζουν πάνω στο ανάγνωσμα.

Σύλληψη: Αργυρώ Χιώτη
Συμμετέχουν: Γιαν Βαν, Σίμος Κακάλας, Άγγελος Κράλλης, Kostadis, Άρης Μπαλής, Νάνσυ Μπούκλη, Αγγελική Παπούλια, Ιωάννα Πιατά, Σοφία Πριόβολου, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Coti K

Until we meet again | performance

Ημερομηνία: Δευτέρα 13 Ιουλίου έως Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 | Ώρα έναρξης: 21.00
Κτήριο: Bios.Πειραιώς84, Πειραιώς 84, Αθήνα

Ο Daniel Wetzel (Rimini Protokol) παρουσιάζει την τελευταία του δουλειά στην Αθήνα λίγο πριν την επιστροφή του στο Βερολίνο. Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο απομόνωσης, κοινό και performers έρχονται και πάλι κοντά για μια σειρά πολύ προσωπικών συναντήσεων.

Μια περφόρμανς που προκαλεί τους συμμετέχοντες να μοιραστούν κάτι δικό τους. Τι είναι αυτό που ήθελες να κάνεις τους τελευταίους μήνες και δεν έχεις κάνει ακόμα;

Πομπός και δέκτης εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια μιας εμπειρίας μέσω της οποίας όλοι δίνουν και παίρνουν μαζί τους φεύγοντας ένα μικρό κομμάτι από τους ανθρώπους που βρέθηκαν απέναντί τους.

Σύλληψη, σκηνοθεσία: Daniel Wetzel | Συντονισμός: Δημήτρης Μπαμπίλης

Το σύντομο καλοκαίρι της παιδικής αναρχικής δημοκρατίας | performance

Ημερομηνία: Τρίτη 14 & Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 | Ώρα έναρξης: 21.00
Κτήριο: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

Σ΄ ένα νησάκι στη μέση της πόλης ζουν δύο αδελφές, ο πατέρας τους κι ο Χάκλμπερι Φιν.
Ο καθένας τους στην δική του εποχή.
1846, και 1936, και 1971, και 2020.
Κουβέντες, Ποιήματα και Μανιφέστα.
Σκέψεις για την Αναρχική Δημοκρατία των Παιδιών.
Οι ενήλικες υπό διωγμόν. Σχολεία, εκκλησίες, μαγαζιά κλειστά.
Πάντα στην μέση του Μισσισιπή, και στην αναρχική Βαρκελώνη, και στην αιώνια Θεσσαλονίκη, και στο αθηναϊκό Ρομάντσο.
Σήμερα.

Για δύο μέρες το Ρομάντσο μετατρέπεται σε χώρο πολιτικής συγκέντρωσης για λίγους, ενώ στο βήμα ανεβαίνουν κάποιοι ασυνήθιστοι ομιλητές.

Ο Ακύλλας Καραζήσης επιμελείται και παρουσιάζει μια περφόρμανς στην οποία μικρά παιδιά διαβάζουν πολιτικά κείμενα και μανιφέστα, ενώ ο ίδιος αναλαμβάνει τη θέση του μουσικού και συνοδεύει παίζοντας ινδικό αρμόνιο.

Σύλληψη, επιμέλεια: Ακύλλας Καραζήσης
Συμμετέχουν: Ζωή Καραζήση, Μαίρη Καραζήση, Ακύλλας Καραζήσης, Μαριλένα Ρασιδάκη

Βίωμα Καλοσύνης, της Lydie Dattas | performance

Ημερομηνία: Τρίτη 14 έως Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 | Ώρα έναρξης: 21.00
Κτήριο: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

«Τι είναι η αγάπη για τον διπλανό μας, για τον άλλον, γι’ αυτόν με τον οποίον δε μας συνδέει τίποτε παρά μόνο το ότι βρεθήκαμε την ίδια στιγμή κάτω από τον ίδιο ουρανό; Υπάρχει;»

Η Χριστίνα Τασκασαπίδου θα ερμηνεύσει σε ελεύθερη θεατρική απόδοση αποσπάσματα του βιβλίου Βίωμα Καλοσύνης. Η παράσταση, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Όλιας Λαζαρίδου, είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το Φεβρουάριο 2019.

Τη συνοδεύει φωτογραφικό λεύκωμα με εικόνες του φωτογράφου Αρσένη Μίαρη, εμπνευσμένες από το έργο της Lydie Dattas.

Επιμέλεια: Όλια Λαζαρίδου
Μετάφραση- Επίμετρο: Σωτήρης Γουνελάς
Ερμηνεία: Χριστίνα Τασκασαπίδου
Φωτογραφίες: Αρσένης Μίαρης
(Μουσική: Arvo Part – Fur Alina)

Από τα γουρούνια χρωστάμε μια συγγνώμη | performance

Ημερομηνία: Πέμπτη 16 έως Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 & Πέμπτη 23 έως Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 | Ώρα έναρξης: 21.00
Κτήριο: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

Μια μουσική περφόρμανς για την αστυνομική βία.

Πριν πολλά χρόνια, ο Ζαμπέτας και η Παπαγιαννοπούλου έγραψαν ένα τραγούδι για την έφοδο μιας ομάδας αστυνομικών σε ένα κουτούκι του Αιγάλεω. Μίλησαν για την προσπάθεια να κατασταλεί ένα από τα τελευταία μαζικά κινήματα αντίδρασης που γέννησε η λαϊκή κουλτούρα. Το ρεμπέτικο. Πολλά χρόνια αργότερα, εμείς, ορφανοί από μαζικά κινήματα αλλά με λαχτάρα για αναδιοργάνωση της αστυνομίας και κάθε είδους ανεξέλεγκτης εξουσίας, παρουσιάζουμε την ιστορία αυτού του τραγουδιού και συναντάμε πολλά εμπόδια κάνοντας το. Όσα εμπόδια θα αντιμετώπιζε κανείς αν στα αλήθεια προσπαθούσε να φτιάξει ένα κόσμο χωρίς αστυνομία αλλά με τεντιμπόιδες.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Βηλαράς
Δραματουργία: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Σωτήρης Βασιλείου
Ερμηνεύουν: Βασίλης Βηλαράς, Κέλλυ Παπαδοπούλου

μπέιμπι
Λίνο

Ημερομηνία: Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Ιουλίου 2020
Ώρα έναρξης: 21.00
Κτήριο: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

Μια παράσταση με ή χωρίς λόγια
Μια παράσταση με ή χωρίς πλάκα
Μια παράσταση με ή χωρίς λόγο
Μια παράσταση για όλους ή για κανέναν
Μια παράσταση με ή χωρίς ρούχα
Μια παράσταση καλοκαιρινή χαρούμενη
Βασιλική
τρελή
ήλιος
θάλασσα
κορμί
γυμνή
κόλαφος
θάνατος
Μια παράσταση η ζωή η ίδια.

Σύλληψη, ερμηνεία: Βάσω Καμαράτου

The Night is Young | performance

Ημερομηνία: Τετάρτη 15 έως Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 & Πέμπτη 23 έως Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 | Ώρα έναρξης: 21.00
Κτήριο: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

Ένα ραντεβού άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων εν μέσω πανδημίας, που ψάχνουν να βρουν το αντίδοτο.

(εμπνευσμένο από την ταινία του Leos Carax “Mauvais Sang”)
Σύλληψη, ερμηνεία: Νάνσυ Μπούκλη

ό,τι απέμεινε. | performance

Ημερομηνία: Τρίτη 14 έως Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 | Ώρα έναρξης: 21.00
Κτήριο: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

Μια ηχοποιητική performance ανοιχτής έκβασης, με τον λόγο να μεταμορφώνεται κυριολεκτικά σε μουσική, ενώ τα όρια μεταξύ ηθοποιών και επισκεπτών παραμένουν ρευστά και σε διάλογο, όπως ακριβώς τα δύο αποσπάσματα του Jean Genet που συνθέτουν το εμβληματικό Ό,τι απέμεινε από έναν Ρέμπραντ που σχίστηκε σε μικρά πολύ κανονικά τετραγωνάκια και πετάχτηκε στο αποχωρητήριο (μτφρ, Βίκτωρ Αρδίττης, Εκδόσεις Άγρα), παρουσιάζεται στο Ρομάντσο.

Συμμετέχουν: Γιώργος Βουρδαμής, Ράνια Καπετανάκη, Δήμητρα Λούπη
Χορωδιακές Φωνές: Δάφνη Φαραζή, Gary Salomon
Σκηνικά: Δάφνη Αηδόνη
Μουσική: Gary Salomon
Ηχοληψία: Γιώργος Παυλίδης – Ηχοβρύχιο
Βοηθός σκηνοθεσίας: Γεωργία Κανελλοπούλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπαμπίλης

Παρουσιάζεται στο Ρομάντσο, από την δημιουργική ομάδα του ΑΠΑΡÄΜΙΛΛΟΝ.

 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Χλωροκίνη, ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των δράσεων και συντονιστείτε στον ραδιοφωνικό σταθμό του φεστιβάλ, εδώ.

Τα εμβόλια για τον κορονοϊό πέρασαν τις αρχικές δοκιμές ασφαλείας, αλλά ποιο ή ποια θα είναι αποτελεσματικά;

  Τις τελευταίες ημέρες, οι επιστήμονες που εργάζονται πυρετωδώς για να αναπτύξουν εμβόλια κατά του κορονοϊού έχουν δημοσιεύσει και ανακοινώσει πλήθος δεδομένων από τις πρώτες...

“Πετάει” για Λίβερπουλ ο Τσιμίκας- Πόσα θα πάρει ο Ολυμπιακός από τη μεταγραφή του

Ο Κώστας Τσιμίκας αναμένεται έως το βράδυ της Κυριακής (9/8) ή την Δευτέρα (10/8) στην Αγγλία για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην Λίβερπουλ....

Δελτίο Ειδήσεων στις 21.00

Θρήνος και απόγνωση στην Εύβοια. Νεκρή εντοπίστηκε η 38χρονη που είχε παρασυρθεί χθες από τα ορμητικά νερά στο Μπούρτζι, ανεβάζοντας σε έξι τον αριθμό...

Η Ελλάδα δίπλα στο δοκιμαζόμενο Λίβανο – Συμμετοχή του πρωθυπουργού στη διεθνή τηλεδιάσκεψη για την παροχή αρωγής στο Λίβανο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε το απόγευμα, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron, στη διεθνή τηλεδιάσκεψη για τη παροχή αρωγής στον Λίβανο...

Εύβοια: Στους επτά οι νεκροί από την κακοκαιρία

  Δεν υπάρχει τέλος στην τραγωδία στην Εύβοια. Ακόμη ένας νεκρός ανεβάζοντας των αριθμός στους επτά. Σύμφωνα, με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο αριθμός των νεκρών...

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα στον Αμπελώνα Λάρισας

Έκτακτα μέτρα, με απαγόρευση λειτουργία όλων των καταστημάτων μετά τις 23.00 το βράδυ, των ζωντανών εκδηλώσεων, λιτανειών, λαϊκών αγορών, κλ.π., από αύριο και για...

ΗΠΑ-Λίβανος: Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνει έκκληση για μια “διαφανή” έρευνα για τον Λίβανο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρότρυνε σήμερα την κυβέρνηση του Λιβάνου να διεξάγει μια «πλήρη και διαφανή» έρευνα για την έκρηξη που ισοπέδωσε...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο Κώστας Μπακογιάννης για την τραγωδία στην Εύβοια

"Πονάω και θρηνώ μαζί με τους πολίτες της Εύβοιας  για τις απώλειες και την καταστροφή σε έναν τόπο που υπηρέτησα με όλη μου την...

Καλοκαίρι με design αγορές από τo Industrial Gas Museum Shop

Το Industrial Gas Museum Shop στηρίζει την εγχώρια καλλιτεχνική παραγωγή και προτείνει για το καλοκαίρι μοναδικά αντικείμενα,  και πρωτότυπα δώρα με έμφαση στη σύγχρονη...

Δέκα νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τον Δήμο Αθηναίων με λίγα μόνο «κλικ»

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς κάνοντας πιο εύκολη την καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων και μειώνοντας δραστικά την γραφειοκρατία...

Παρατείνεται μέχρι την 1η Οκτωβρίου η διαδικασία Ανάρτησης για το Κτηματολόγιο στην Αθήνα

Παρατείνεται μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2020, η διαδικασία της Ανάρτησης για όσους έχουν ακίνητη περιουσία στο Δήμο της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε το Κτηματολόγιο. Πρόκειται για...

Ο δήμος Αθηναίων δίπλα στους άστεγους και το καλοκαίρι

Στο πλευρό των άστεγων και άπορων πολιτών της Αθήνας, που πλήττονται από τη φτώχεια και στερούνται τους βασικούς πόρους για να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα,...

Bottom Fullwidth