28.4 C
Athens
Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020

Κυρ. Μητσοτάκης – N. Αναστασιάδης:  Η Ευρώπη οφείλει να καταρτίσει συγκεκριμένο κατάλογο κυρώσεων έναντι της Τουρκίας

✚ ΑΘΗΝΑ

Υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, «το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τέθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», σφραγίζοντας...

Αthens Film Office: Η Αθήνα διεκδικεί να γίνει πόλος έλξης για τη διεθνή κινηματογραφική παραγωγή

Τη λειτουργία Γραφείου εξυπηρέτησης των γυρισμάτων κινηματογραφικών παραγωγών στη χώρα, σε συνεργασία με το γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων, εξήγγειλε μέσω του...

Μουσεία και Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων ανοίγουν αυλές και κήπους για τα παιδιά

Στις όμορφες αυλές και τους πράσινους κήπους των Μουσείων και Πολιτιστικών Κέντρων του, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) εγκαινιάζει μια...

Κίνημα προσβασιμότητας στην Αθήνα – Συνεργασία για τη βελτίωση της διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη 22 Ιουλίου ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Ιωάννης Βαρδακαστάνης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης,...

Το 1ο καλοκαιρινό φεστιβάλ του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» είναι γεγονός

Αυτό το καλοκαίρι συναντιόμαστε στο κέντρο της πόλης, στην οδό Κολοκοτρώνη, στο νούμερο 56 και στον πεζόδρομο της Νικίου για τη μεγάλη γιορτή πολιτισμού...

«Η Ευρώπη οφείλει να καταρτίσει συγκεκριμένο κατάλογο κυρώσεων έναντι μιας χώρας που λειτουργεί ως τοπικός ταραχοποιός. Ελλάδα και Κύπρος ουδέποτε αρνήθηκαν τον γόνιμο διάλογο αλλά στις αρχές της καλής γειτονίας χωρίς υποβόσκουσες απειλές χρήσης βίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την συνάντηση του στο μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. 

Η διαβούλευση μεταξύ των δυο ανδρών έγινε μια ημέρα μετά την συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών και ενόψει της συνόδου κορυφής των 27 κατά το τέλος της εβδομάδας. 

Αναφερόμενος στην απόφαση για την Αγιά Σοφιά ο πρωθυπουργός τη χαρακτήρισε πρωτοφανή και μικρόψυχη τονίζοντας ότι με την απόφαση αυτή «η Τουρκία επιλέγει να κόψει δεσμούς με τον δυτικό κόσμο και τις αξίες του».

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «εκτός πλαισίου και διεθνούς δικαίου» τη συμπεριφορά της Άγκυρας για το θέμα της Αγίας Σοφίας, σημειώνοντας ότι «στρέφεται κατά της Ευρώπης».

«Οι προκλήσεις της Τουρκίας, που είναι πολλές, δεν απευθύνονται μόνο στις δύο χώρες, Ελλάδα και Κύπρο, αλλά στην Ευρώπη. Και είναι προσκλήσεις από ένα κράτος που είναι τυπικά υποψήφιο προς ένταξη. Το θέμα χρήζει μίας ευρωπαϊκής απάντησης», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού τόνισε ότι «τα μνημεία δεν ταπεινώνονται αλλά ταπεινώνουν αυτούς που δεν τα σέβονται», διακήρυξε την αποφασιστικότητά του πως «η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι για δυναμικότετρες αντιδράσεις».

«Η Τουρκία διεκδικεί ρόλο τοπικού ταραχοποιού και απειλεί τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή», επισήμανε για να συμπληρώσει πως «Ελλάδα και Κύπρος ουδέποτε αρνήθηκαν τον καλόπιστο διάλογο που βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου, του σεβασμού των δικαιωμάτων και των σχέσεων της καλής γειτονίας».

Επίσης, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «πρωτοφανή απόφαση του κ. Ερντογάν για την Αγία Σοφία, που μας πληγώνει ως χριστιανούς ορθόδοξους αλλά και ως πολίτες του κόσμου».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η Τουρκική προκλητικότητα αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που προηγήθηκε τονίζοντας ότι «η ρητορική και οι ενέργειες της Τουρκίας επιμένουν να λειτουργούν εκτός του πλαισίου του Διεθνού Δικαίου. Παραβιάζουν ανοιχτά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου και στρέφονται κατά της Ευρώπης».

«Οι προκλήσεις είναι κοινές και πολλές και εκτοξεύονται από ένα κράτος που είναι τυπικά υποψήφιο προς ένταξη. Χρήζουν ευρωπαϊκής απάντησης οι προκλήσεις της Τουρκίας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας για την απόφαση να γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι «μας πληγώνει ως Έλληνες χριστιανούς ορθόδοξους αλλά και ως πολίτες του κόσμου».

«Δεν είναι θέμα καν ευρωτουρκικό αλλά παγκόσμιο. Η Τουρκία επιλέγει να κόψει δεσμούς με τον δυτικό κόσμο και τις αξίες του. Η ιστορία διδάσκει πως η κληρονομιά του κόσμου δεν μπορεί να γίνει διελκυστίνδα μεταξύ των κρατών. Τα μνημεία ταπεινώνουν αυτούς που δεν τους σέβονται».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, επίσης, ότι «μετά από την προσβολή γεννιέται το ερώτημα αν η Αγία Σοφία μπορεί να διατηρεί τα προνόμια του παγκόσμιου μνημείου κληρονομιάς της Unesco» κάνοντας λόγο για «μικρόψυχη πρωτοβουλία» της Τουρκίας στην οποία, όπως είπε, «η Ελλάδα μελετάει την αντίδρασή της σε όλα τα επίπεδα».

«Δεν πρέπει να γυρίσουμε στις πατρίδες μας χωρίς λύση για το Ταμείο Ανάκαμψης»

Ο πρωθυπουργός παράλληλα, απηύθυνε προειδοποίηση για τις αποφάσεις της Συνόδου τονίζοντας ότι “δεν πρέπει να γυρίσουμε στις πατρίδες μας χωρίς λύση για το Ταμείο Ανάκαμψης.

“Το Ταμείο Ανάκαμψης ενδιαφέρει τις χώρες μας, γιατί πλήττονται από την πανδημία. Συμπίπτουν οι απόψεις μας και με αυτές της πλειοψηφίας των εταίρων μας”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, διεμήνυσε ότι οι επιχορηγήσεις πρέπει να είναι ο κορμός των αποφάσεων που θα ληφθούν, κάνοντας λόγο για ένα στοίχημα που αφορά στη θεμελιώδη αρχή της αλληλεγγύης και της ισόρροπης ανάπτυξης.

“Εξήγησα στον κ. Μισέλ ότι δεν πρέπει να γυρίσουμε στις πατρίδες μας χωρίς λύση”, ανέφερε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για μια ελπιδοφόρα και συνθέτη πρόταση της Κομισιόν που προϋποθέτει συμβιβασμούς. “Είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν”, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός είχε  κάνει λόγο  για  «εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα» υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατία, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον συντονισμό δράσεων και ενεργειών των δύο χωρών «στο δύσκολο κλίμα που επιβαρύνθηκε- όπως είπε χαρακτηριστικά- από την προκλητική απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί».

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι στόχος της επίσκεψης είναι ο καλύτερος συντονισμός και η ακόμη πιο άριστη συνεργασία στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ευρώπη από προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτήρισε «πρόκληση» την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να έχει και την ανάλογη αντίδραση από πλευράς της παγκόσμιας κοινότητας».

Η συνάντηση πραγματοποιείται ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα ξεκινήσει την Παρασκευή και έχει μία κρίσιμη ατζέντα ως προς το Ταμείο Ανάκαμψης για το οποίο οι απόψεις των δύο χωρών «είναι απόλυτα  ευθυγραμμισμένες», όπως τόνισε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα τον κ. Αναστασιάδη υποδέχτηκε στο προεδρικό Μέγαρο η Προέδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Δεν επιδιώκουμε όξυνση των σχέσεων με  την Τουρκία. Περιμένουμε την οριστικοποίηση και τον συντονισμό των κινήσεων της ΕΕ», υπογράμμισε ο Κύπριος Πρόεδρος αναφερόμενος στην Τουρκική προκλητικότητα, ενώ κάλεσε  την κ. Σακελλαροπούλου στην Κύπρο.

Ο κ. Αναστασιάδης στις 19:00 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Τον Πρόεδρο της Κύπρου συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Κύπριος πρέσβης στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος και ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος.

Η χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ ήταν η αρχή της νέας σειράς των διεθνών πρωτοβουλιών που ενεργοποιεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με τη Λευκωσία, για την εξουδετέρωση των επιπτώσεων της τουρκικής προκλητικότητας ενόψει της Συνόδου Κορυφής των 27.

Στη διάρκεια της  χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκαν τα θέματα που θα απασχολήσουν την προσεχή σύνοδο κορυφής και η προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Οι πιέσεις Αθήνας και Λευκωσίας  στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, χθες στις Βρυξέλλες, οδήγησαν στην σαφή διατύπωση αιτήματος  των 27 προς τις τουρκικές αρχές να επανεξετάσουν άμεσα και να αλλάξουν την απόφαση να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί.

«Η απόφαση να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί αναπόφευκτα καλλιεργεί δυσπιστία και προκαλεί νέες διχόνοιες ανάμεσα στις θρησκευτικές κοινότητες και υπονομεύει τις προσπάθειές μας για διάλογο και συνεργασία. Καλούμε τις τουρκικές αρχές άμεσα να επανεξετάσουν και να αλλάξουν την απόφαση αυτή» δήλωσε, μετά το πέρας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο ύπατος εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ μετά από την εξάωρη συνεδρίαση

Στο πλευρό της Ελλάδας  βρέθηκαν η Γαλλία, η Αυστρία ,  το Λουξεμβούργο, η Εσθονία και η Σλοβακία

Το αίτημα της Ελλάδας στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών έτυχε διευρυμένης αποδοχής. “Αναφέρθηκα στις σοβαρές επιπτώσεις της τουρκικής παραβατικότητας στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαι ικανοποιημένος, διότι οι εταίροι εξέφρασαν αλληλεγγύη έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Υπήρξε ευρύτατη συναίνεση να εκπονηθεί, κατόπιν αιτήματός μας, κατάλογος κατάλληλων περαιτέρω μέτρων, δηλαδή κυρώσεων, που θα επιτρέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να απαντήσει αποτελεσματικά, εάν η Τουρκία προχωρήσει στην παραβατική συμπεριφορά της. Συμφωνήσαμε όπως ο κ. Μπορέλ διερευνήσει τρόπους για τη μείωση των εντάσεων με την Τουρκία, αυστηρά, όμως, στη βάση των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου. Η τουρκική παραβατικότητα θα συζητηθεί, κατόπιν επιθυμίας της ελληνικής και της κυπριακής πλευράς, εκ νέου στο άτυπο συμβούλιο του Αυγούστου στο Βερολίνο και όχι στο τακτικό Συμβούλιο το Σεπτέμβριο, όπως ήταν η αρχική τοποθέτηση”, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του πως θα ζητήσει τη σύγκληση εκτάκτου Συμβουλίου, εάν η Άγκυρα, μέχρι το άτυπο συμβούλιο, κλιμακώσει την παραβατική συμπεριφορά της.

Ο κ. Μπορέλ, από την πλευρά του, κάλεσε από τις Βρυξέλλες την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες της. “Τονίσαμε ότι οι μονομερείς ενέργειες της Άγκυρας, ιδίως στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες είναι αντίθετες με τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα κυριαρχικά δικαιώματα κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το διεθνές δίκαιο πρέπει να σταματήσουν”, είπε.

Ωστόσο, ενδεικτική των προθέσεων της Άγκυρας η ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι μετά τις ανακοινώσεις Μπορέλ τόσο για την ανατολική Μεσόγειο όσο και για την Αγία Σοφία.

Ο κ. Ακσόι στην ανακοίνωσή του αφενός λέει για την ανατολική Μεσόγειο ότι η Τουρκία είναι αυτή που ζητά τη συνεργασία επαναλαμβάνοντας τη θέση για δίκαιη κατανομή των υδρογονανθράκων, αφετέρου για την Αγία Σοφία λέει ότι το θέμα είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας της Τουρκίας σημειώνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να εμπλακεί στο ζήτημα αυτό».

Σύμφωνα με τον κ. Ακσόι, μάλιστα, οι όποιες εργασίες γίνουν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας δεν θα επηρεάσουν τα κριτήρια βάσει των οποίων εντάχθηκε στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η τουρική πρποκλητικότητα  θα ειναι το δευτερο θεμα της συνόδου κορυφής  με φυσική παρουσία στις 17-18 Ιουλίου  την οποία ανακοίνωσε πριν από δυο εβδομαδες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.  Κύριο αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η επίτευξη συμφωνίας για τον νέο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της Ε.Ε. (το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-7) και το πακέτο ανάκαμψης Next Generation EU.

Η Σύνοδος θα ξεκινήσει την Παρασκευή γιατί στις 16/7 ο κ. Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο ύπατος εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική Ζοσέπ Μπορέλ θα βρεθούν στη Μαδρίτη για να παραστούν σε τελετή μνήμης για τις 28.000 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταθέσει συνδυαστική πρόταση για το ΠΔΠ και για το Next Generation EU συνολικής αξίας 1,85 δισ. ευρώ, που προβλέπει μεταξύ άλλων 500 δισ. επιχορηγήσεις και 250 δισ. ευρώ για δάνεια. Ορισμένα κράτη-μέλη, όπως οι  «φειδωλοί 4» –Ολλανδία, Σουηδία, Δανία, Αυστρία– και η Φινλανδία εκφράζουν αντιρρήσεις για το ύψος των επιχορηγήσεων και θεωρούν ότι το Next Generation EU πρέπει να είναι διετούς και όχι τετραετούς διάρκειας.

 

Αύριο η τακτική τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού για την επιδημία του κορονοϊού και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Εύβοια

Στις 11.00 αύριο το πρωί, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει από το Μέγαρο Μαξίμου στην τακτική τηλεδιάσκεψη για την επιδημία του κορονοϊού. Στη...

Εφιαλτική πρόβλεψη από το ΑΠΘ: Μπορεί να έχουμε 700 κρούσματα την ημέρα αν δεν ληφθούν μέτρα

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις από την ερευνητική ομάδα HERACLES του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας η οποία προτείνει συγκεκριμένα...

Κορονοϊός: 203 νέα κρούσματα – αυξήθηκαν οι ασθενείς σε ΜΕΘ – 212 θάνατοι

Ξεπέρασαν τα 200 τα κρούσματα που καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο στη χώρα, ενώ αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται υποστήριξη σε Μονάδα...

ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία στην Εύβοια: “Αυτές τις δύσκολες ώρες, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές και τα στελέχη του βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων...

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταστροφές στην Εύβοια: "Τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στην Εύβοια με τους νεκρούς από τις πλημμύρες συγκλονίζουν όλη την Ελλάδα. Είναι...

Στο πλάι των κατοίκων της Ευβοιας ο Ερυθρός Σταυρός

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, κατόπιν εντολής του Προέδρου, Dr. Αντωνίου Αυγερινού, έχει κινητοποιήσει τον μηχανισμό αντιμετώπισης καταστροφών προς συνδρομή των κρατικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης,...

Εύβοια – καταστροφές:14 άτομα διακομίσθηκαν στο Γ.Ν. Χαλκίδας άλλα μόνο ένα παρέμεινε για νοσηλεία

  Οι Διασώστες του ΕΚΑΒ, μέχρι στιγμής, παρείχαν επιτόπου επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα σε 24 συνολικά περιστατικά, εκ των οποίων τα 14 διακομίσθηκαν στο Γ.Ν. Χαλκίδας....

Δελτίο Ειδήσεων στις 18.00

Πέντε συνάνθρωποί μας, ανάμεσά τους ένα βρέφος οκτώ μηνών έχασαν τη ζωή τους από τη φονική καταιγίδα ‘’ΘΑΛΕΙΑ’’ που σάρωσε την Κεντρική Ευβοια κατά...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο Κωστας Μπακογιάννης για την τραγωδία στην Εύβοια.

  "Πονάω και θρηνώ μαζί με τους πολίτες της Εύβοιας  για τις απώλειες και την καταστροφή σε έναν τόπο που υπηρέτησα με όλη μου την...

Καλοκαίρι με design αγορές από τo Industrial Gas Museum Shop

Το Industrial Gas Museum Shop στηρίζει την εγχώρια καλλιτεχνική παραγωγή και προτείνει για το καλοκαίρι μοναδικά αντικείμενα,  και πρωτότυπα δώρα με έμφαση στη σύγχρονη...

Δέκα νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τον Δήμο Αθηναίων με λίγα μόνο «κλικ»

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς κάνοντας πιο εύκολη την καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων και μειώνοντας δραστικά την γραφειοκρατία...

Παρατείνεται μέχρι την 1η Οκτωβρίου η διαδικασία Ανάρτησης για το Κτηματολόγιο στην Αθήνα

Παρατείνεται μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2020, η διαδικασία της Ανάρτησης για όσους έχουν ακίνητη περιουσία στο Δήμο της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε το Κτηματολόγιο. Πρόκειται για...

Ο δήμος Αθηναίων δίπλα στους άστεγους και το καλοκαίρι

Στο πλευρό των άστεγων και άπορων πολιτών της Αθήνας, που πλήττονται από τη φτώχεια και στερούνται τους βασικούς πόρους για να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα,...

Bottom Fullwidth