back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Tριμερή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο μεταξύ Γερμανίας – Ελλάδας και Τουρκίας λίγες μόνο ώρες πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε χθες στις Βρυξέλλες.
Η συνάντηση έγινε με διπλωματική πρωτοβουλία της γερμανικής κυβέρνησης και αποκαλύφθηκε από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα.

Σημαντική αύξηση κρουσμάτων κορονοιού σήμερα στην Ελλάδα και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να εισηγηθεί νέα μέτρα στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλοςυ τους κλειστούς χώρους. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 58 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 34 είναι εισαγόμενα, τα 8 προερχονται από την Αττική, 7 στη Θεσσαλονίκη, 3 στη Λέσβο, 2 στην Ξάνθη, και από ένα κρούσμα στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Κοζάνης, Άρτας και Χαλκιδικής.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοιού στην Ελλάδα ανέρχεται σε 3883.
Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να αποσύρει τη Σερβία και το Μαυροβούνιο από τον κατάλογο των ασφαλών από κορονοϊό χωρών από τις οποίες επιτρέπονται τα μη απαραίτητα ταξίδια και δεν συζήτησε καν να συμπεριλάβει τις ΗΠΑ, δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων εκεί, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Σημειώνεται ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα.Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν πάνω από 340 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ κατέληξαν 13 ασθενείς. Ο αριθμός των νεκρών από την Covid-19 έφτασε τους 418 και τα κρούσματα, συνολικά από την εκδήλωση της πανδημίας σχεδόν τα 19.000.

Το σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας “φιλοδοξεί να αλλάξει τον ίδιο τον παραγωγικό ιστό της χώρας και θέτει στόχους οι οποίοι εφόσον μπορέσουμε να τους πετύχουμε, θα μιλάμε πράγματι για μια μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας”, τόνισε ο πρωθυπουργός,Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στην οποία παρουσιάστηκε η ενδιάμεση έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη για το σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Κεντρικός στόχος του σχεδίου είναι η ενίσχυση της παραγωγικότητας, η συστηματική αύξηση των εξαγωγών, η στενότερη διασύνδεση της παραγωγής με την τεχνολογία και την καινοτομία και η ενίσχυση της εργασίας.

Συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κύπριου Προέδρου στην Αθήνα. «Πιστεύω ότι τώρα όσο ποτέ είναι απαραίτητος ο συντονισμός με την Κυπριακή Δημοκρατία» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.
Ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι θεωρεί θετικό ότι έστω και με μεγάλη καθυστέρηση η Ελλάδα ζητά από την Ευρωπαική Ενωση κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την τουρκική προκλητικότητα σημειώνοντας πως ο ελληνοτουρκικός διάλογος πρέπει να διεξαχθεί ξανά.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι αυτό που απασχολεί τον καθένα σήμερα είναι ότι η τουρκική προκλητικότητα γίνεται οξύτερη όσο ο χρόνος περνά.
Σε ότι αφορά στη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τέμενος ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι είναι «μια ισχυρή καμπάνα για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι Ευρωπαίοι».

Ξεπέρασαν τις 60.000 οι δικαιούχοι του β κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής οι οποίοι έλαβαν κρατικά δάνεια συνολικού ύψους 484 εκ.ευρώ, ενώ απομένουν για δανειοδότηση τουλάχιστον άλλες 20.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Αναδρομικά 11 μηνών, από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016 δικαιούνται οι συνταξιούχοι που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, αποφάσισε το ΣτΕ. Παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να πάρουν όλοι οι συνταξιούχοι τα αναδρομικά, κι όχι μόνον όσοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητούν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

 

Την επισήμανση ότι μετά την πρώτη μέρα εφαρμογής του Μεγάλου Περιπάτου στην Πανεπιστημίου, όταν υπήρξε σημαντική επιδείνωση της κυκλοφορίας, οι χρόνοι διαδρομής σταδιακά βελτιώθηκαν, διατυπώνει η ομάδα των συγκοινωνιολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Παράλληλα, επισημαίνεται πολύ σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας των πεζών τόσο στην Πανεπιστημίου, όσο και σε όλους τους κοντινούς οδικούς άξονες, αλλά και στους περιφερειακούς.

…”Η υλοποίηση του Μεγάλου Περιπάτου ακυρώνει την πραγματική ανάγκη της πόλης για περισσότερο δημόσιο χώρο και για ένα βιώσιμο μοντέλο αστικής κινητικότητας”, τονίζει, την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Ανοιχτή Πόλη” του Νάσου Ηλιόπουλου.

Καιρός: Αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα