back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ελπίδα από τα αποτελέσματα  χορήγησης πλάσματος  σε Έλληνες ασθενείς, για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού. Στη χώρα μας  πραγματοποιείται από τις 28 Απριλίου -σε 6 νοσοκομεία- σχετική πολυκεντρική μελέτη και δέκα ασθενείς που έχουν λάβει την θεραπεία  παρουσίασαν όλοι βελτίωση της νόσου.

Στη διαδικασία έναρξης ενεργού παραγωγής εμβολίου κατά του Covid-19, πριν από το τέλος του καλοκαιριού, θα προχωρήσουν οι εταιρίες παραγωγής φαρμάκων που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ανησυχία προκαλεί ωστόσο στη διεθνή κοινότητα η  ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού τις τελευταίες πέντε ημέρες. Από 12 εκατομμύρια που ήταν τα  καταγεγραμμένα κρούσματα ανά τον κόσμο, έφτασαν στα 13 εκατομμύρια. Κοντά στο  μισό εκατομμύριο ανέρχονται οι θάνατοι .

Περισσότεροι από 930 εργαζόμενοι σε ιδιωτικές συνεργαζόμενες εταιρίες που διαχειρίζονται κέντρα κράτησης μεταναστών στις ΗΠΑ έχουν διαγνωστεί θετικοί στο νέο κορονοϊό,

24 νέα κρούσματα χθες στη χώρα μας. Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε πενταμελής οικογένεια από τη Σερβία που παραθέριζε στη Λευκάδα.

Ματαιώνονται τα πανηγύρια σε όλη τη χώρα μέχρι τέλος Ιουλίου μετά και από  εισήγηση της επιστημονικής εμπειρογνωμώνων  του Υπουργείου Υγείας.

Για φάση έξαρσης του κορονοϊού στη χώρα μας έκανε λόγο μέσω του ΣΚΑΙ ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του ιού. Όπως επεσήμανε, παρόλο που ο δείκτης διασποράς είναι ακόμα χαμηλός, τα κρούσματα είναι αυξανόμενα και αποτελούν «καμπανάκι» για τη μετέπειτα πορεία.

Ανοίγουν από αύριο οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και στις 22 Ιουλίου από τη Σουηδία. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, εξετάζεται και η επανέναρξη  των πτήσεων από τις ΗΠΑ στο τέλος Ιουλίου.

Από αρχές Αυγούστου ανοίγει ξανά η κρουαζιέρα, δήλωσε σε τοπική εφημερίδα της Αχαϊας  ο υπουργός Τουρισμού  Χάρης Θεοχάρης, υπογραμμίζοντασς ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μοντέλο τουρισμού 12 μηνών.

Πτωτικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών. Περισσότερα θα μας πει ο Νίκος Καρούτζος.

Νέα  αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ  θα λάβουν σήμερα  9.805 δικαιούχοι οι οποίοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα έως τις 7 Ιουλίου.

Την κρίσιμη πιλοτική του απόφαση  για το θέμα των αναδρομικών χιλιάδων συνταξιούχων θα λάβει εντός της ημέρας το ΣτΕ.

Στην εκπόνηση καταλόγου κυρώσεων κατά της Τουρκίας συμφώνησαν μετά από αίτημα της χώρας μας οι υπ. Εξωτερικών της ΕΕ. Για ισχυρή καταδίκη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μίλησε ο Νίκος Δένδιας ενώ η απόφαση της Τουρκίας  συζητήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Ελπίζουμε αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να διορθωθεί το λάθος του Ερντογάν με την Αγιά Σοφία, τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Στέλιος Πέτσας».

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε λίγη ώρα στο Μαξίμου, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Νωρίτερα τον κύριο Αναστασιάδη υποδέχτηκε στο προεδρικό Μέγαρο η Προέδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. “Δεν επιδιώκουμε όξυνση των σχέσεων με  την Τουρκία.  Περιμένουμε την οριστικοποίηση και τον συντονισμό των κινήσεων της ΕΕ”  υπογράμμισε ο Κύπριος Πρόεδρος αναφερόμενος στην Τουρκική προκλητικότητα, ενώ κάλεσε  την κ. Σακελλαροπούλου στην Κύπρο.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιηθούν αύριο  γιατροί και  εργαζόμενοι στο ΕΣΥ. Διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για την  μη εκπλήρωση της υπόσχεσης του υπουργού Υγείας για μονιμοποίηση των έκτακτων υπαλλήλων στα νοσοκομεία.

Με ειδική άδεια θα εισέρχονται από τις 26 Ιουλίου οι οδηγοί στο Εμπορικό Τρίγωνο και την Πλάκα ενώ για τους παραβάτες θα κόβονται πρόστιμα από τη Δημοτική Αστυνομία.

Στην Πλάκα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται σε συγκεκριμένα σημεία στις οδούς Ξενοφώντος, Απόλλωνος , Σκούφου και Ναυάρχου Νικοδήμου.

Σε εξέλιξη οι ήπιες παρεμβάσεις που ξεκίνησαν στο κάτω τμήμα της οδού Ερμού  στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας και στην Πλάκα.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική.  Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 31 βαθμοί Κελσίου. 25 βαθμοί αυτη την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα