back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ανησυχία από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού τις τελευταίες πέντε ημέρες ανά τον κόσμο. Από 12 εκατομμύρια που ήταν τα καταγεγραμμένα κρούσματα, έφτασαν στα 13 εκατομμύρια. Κοντά στο μισό εκατομμύριο ανέρχονται οι θάνατοι .

Στην χώρα μας ανακοινώθηκαν 24 τα νέα κρούσματα. Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε πενταμελής οικογένεια από τη Σερβία που παραθέριζε στη Λευκάδα.

Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι τέλος Ιουλίου εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Ανοίγουν από αύριο οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και στις 22 Ιουλίου από τη Σουηδία. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, εξετάζεται και η επανέναρξη των πτήσεων από τις ΗΠΑ στο τέλος Ιουλίου.

Το δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού τον χειμώνα ενδέχεται να στοιχίσει τη ζωή σε 120.000 ανθρώπους στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου με βάση το «χειρότερο σενάριο» αν δεν υπάρξει η απαραίτητη προετοιμασία, σύμφωνα με μελέτη της Academy of Medical Sciences που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Ευρώπη έχει καθήκον να αντιμετωπίσει την κρίση του κορονοϊού με αλληλεγγύη, είπε η Άγγελα Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε. Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης.

Νέα αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ θα λάβουν σήμερα 9.805 δικαιούχοι οι οποίοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα έως τις 7 Ιουλίου.

Μεταξύ αυτών είναι οι εργαζόμενοι στα εποχικά ξενοδοχεία και στα τουριστικά καταλύματα, και οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις εστίασης.

Σήμερα -κατά πάσα πιθανότητα- το ΣτΕ θα προχωρήσει στη δημοσίευση της πιλοτικής απόφασής του για το κρίσιμο θέμα των αναδρομικών των συνταξιούχων.

Στην εκπόνηση καταλόγου κυρώσεων κατά της Τουρκίας συμφώνησαν μετά από αίτημα της χώρας μας οι υπ. Εξωτερικών της ΕΕ. Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ θα διερευνήσει τρόπους για τη μείωση των εντάσεων με την Τουρκία «αυστηρά στη βάση των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου».

Για ισχυρή καταδίκη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μίλησε ο Νίκος Δένδιας ενώ η απόφαση της Τουρκίας συζητήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στις 11 το πρωί ο Πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Υπερψηφίστηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων και μετά από πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ψήφισμα, για τη διαφύλαξη του μνημείου της Αγίας Σοφίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ζητά την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας και της UNESCO.

Με ειδική άδεια θα εισέρχονται από τις 26 Ιουλίου οι οδηγοί στο Εμπορικό Τρίγωνο και την Πλάκα ενώ για τους παραβάτες θα κόβονται πρόστιμα από τη Δημοτική Αστυνομία . Επιπλέον θα γίνει αντιδρόμηση της οδού Κολοκοτρώνη από την Σταδίου μέχρι την Βουλής, της Βουλής από την Καραγεώργη Σερβίας μέχρι την Κολοκοτρώνη και της Καραγεώργη Σερβίας από τη Βουλής μέχρι την Πλατεία Συντάγματος.

Στην Πλάκα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται σε συγκεκριμένα σημεία στις οδούς Ξενοφώντος, Απόλλωνος , Σκούφου και Ναυάρχου Νικοδήμου.

Σε εξέλιξη οι ήπιες παρεμβάσεις που ξεκίνησαν στο κάτω τμήμα της οδού Ερμού στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας και στην Πλάκα.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 31 βαθμοί Κελσίου. 26 βαθμοί αυτη την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα