back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ραγδαία αύξηση των νέων περιστατικών κορονοιού καταγράφεται παγκοσμίως. Μέσα σε 5 ημέρες, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων εκτοξεύθηκε από τα 12 στα 13 εκατομμύρια ενώ οι θάνατοι από τον κορονοιό έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο.

Στη Βραζιλία, 733 θάνατοι και πάνω από 20.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Νέο ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων χθες στο Ισραήλ.

Στη Βολιβία, η υπουργός Εξωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης, Κάρεν Λόνγκαρικ, ανακοίνωσε ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.Είναι το έκτο μέλος της κυβέρνησης που μολύνθηκε.

24 τα νέα νέα κρούσματα στη χώρα μας. Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι τέλος Ιουλίου εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Ανοίγουν από αύριο οι απευθείας πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και από τις 22 Ιουλίου από τη Σουηδία. Υπό εξέταση και το άνοιγμα των πτήσεων από τις ΗΠΑ στο τέλος Ιουλίου.

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε πενταμελής οικογένεια από τη Σερβία που παραθέριζε στη Λευκάδα.

Αντιμέτωπη με δυσεπίλυτο αίνιγμα βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα της Αργεντινής: επτά ναυτικοί μολύνθηκαν από τον νέο κοροναϊό μολονότι βρίσκονταν επί 35 ημέρες στη θάλασσα και όλα τα μέλη του πληρώματος είχαν εξεταστεί και βρεθεί αρνητικά πριν αποπλεύσει το αλιευτικό τους.

Το επίδομα των 534 ευρώ θα καταβληθεί σήμερα στους δικαιούχους που έκαναν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα μέχρι τις 7 Ιουλίου. Μεταξύ των διακιούχων είναι οι εργαζόμενοι στα εποχικά ξενοδοχεία και στα τουριστικά καταλύματα, και οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις εστίασης.

Κατάλογος κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας συμφώνησαν να εκπονηθεί, κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας οι υπ. Εξωτερικών της ΕΕ. Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Ενωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ θα διερευνήσει τρόπους για τη μείωση των εντάσεων με την Τουρκία «αυστηρά στη βάση των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου».

Ο Νίκος Δένδιας μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαικής Ένωσης ανακοίνωσε ότι υπήρξε «ισχυρή καταδίκη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ενώ η απόφαση της Τουρκίας συζητήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στις 11 το πρωί ο Πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Έχει “καθοριστική σημασία” η Ευρώπη να αντιμετωπίσει με αποφασιστικό τρόπο γεωπολιτικά θέματα της Μεσογείου και να παραμείνει αυτή που θα ελέγχει το μέλλον της, χωρίς να το αφήσει σε “άλλες δυνάμεις”, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Τη βούλησή της να συμβάλει με κάθε τρόπο στην κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας, ώστε να παραμείνει η Αγιά Σοφιά οικουμενικό μνημείο πολιτισμού και θρησκευτικού διαλόγου, επεσήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην επικοινωνία που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Πολιτιστική τζιχάντ», χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος την επιλογή Ερντογάν να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τέμενος.

Υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του και μετά από πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ψήφισμα, για τη διαφύλαξη του μνημείου της Αγίας Σοφίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ζητά την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας και της UNESCO.

Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα το ΣτΕ θα προχωρήσει στη δημοσίευση της πιλοτικής απόφασής του για το κρίσιμο θέμα των αναδρομικών των συνταξιούχων.

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες ‘ηταν ο τραγικός απολογισμός μετά τη σύγκρουση δυο οχημάτων στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Με ειδική άδεια θα εισέρχονται από τις 26 Ιουλίου οι οδηγοί στο Εμπορικό Τρίγωνο και την Πλάκα ενώ προβλέπονται πρόστιμα από τη Δημοτική Αστυνομία για τους παραβάτες.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης παρουσιάζοντας χθες στο δημοτικό συμβούλιο τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου, σύντομα θα γίνει αντιδρόμηση της οδού Κολοκοτρώνη από την Σταδίου έως τη Βουλής, της Βουλής από την Καραγεώργη Σερβίας έως την Κολοκοτρώνη και της Καραγεώργη Σερβίας από τη Βουλής έως την Πλατεία Συντάγματος.

Στην Πλάκα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται σε συγκεκριμένα σημεία στις οδούς Ξενοφώντος, Απόλλωνος , Σκούφου και Ναυάρχου Νικοδήμου.

Σε εξέλιξη οι ήπιες παρεμβάσεις που ξεκίνησαν στο κάτω τμήμα της οδού Ερμού στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας και στην Πλάκα.

Υπέρ του περιορισμού των διαδηλώσεων τάχθηκε χθες εκ νέου ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Μάικ Πομπέο διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ θεωρούν τις «εδαφικές διεκδικήσεις» της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα «παράνομες», κλιμακώνοντας περαιτέρω την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Από την πλευρά του το Πεκίνο κατήγγειλε τα «εντελώς αδικαιολόγητα», όπως τα χαρακτήρισε σχόλια και ξεκαθάρισε ότι η κινεζική πλευρά «εναντιώνεται σθεναρά» στη συγκεκριμένη παρέμβαση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Ανεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί, 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 31 βαθμοί Κελσίου. 23 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα