back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Θετικοί 1.000 εργαζόμενοι ιδιωτικών σε κέντρα κράτησης μεταναστών των ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Περισσότεροι από 930 εργαζόμενοι σε ιδιωτικές συνεργαζόμενες εταιρίες που διαχειρίζονται κέντρα κράτησης μεταναστών στις ΗΠΑ έχουν διαγνωστεί θετικοί στο νέο κορονοϊό, σύμφωνα με μία κατάθεση που έδωσαν χθες στο Κογκρέσο, οι εκτελεστικοί διευθυντές των εταιριών.

Οι υπεύθυνοι των εταιριών CoreCivic, The GEO Group, Management & Training Corporation (MTC) και LaSalle Corrections οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες κράτησης των μεταναστών μετά από συμβόλαια που έχουν υπογράψει με την Υπηρεσία Μεταναστών και Τελωνείων των ΗΠΑ (ICE) ανέφεραν τα περιστατικά μόλυνσης μεταξύ των εργαζομένων τους, απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών του Κογκρέσου.

Η ICE ανέφερε από την πλευρά της 45 περιστατικά μολύνσεων από την COVID-19 μεταξύ του άμεσου προσωπικού της, στις εγκαταστάσεις κράτησης των μεταναστών.

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στα κέντρα κράτησης που διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρίες εργάζονται για τις εταιρίες αυτές και δεν συμπεριλαμβάνονται στον αριθμό περιστατικών μόλυνσης για το προσωπικό της, που δημοσιοποίησε η ICE.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα