back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Συνεχίζονται τα εισαγόμενα κρούσματα στην Κίνα

Διαβάστε επίσης

Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης κορονοϊού, ανακοίνωσε για το προηγούμενο 24ωρο η Κίνα.

Το υπουργείο Υγείας, διευκρίνισε ότι και τα 3 εντοπίστηκαν στη Σαγκάη και ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί όταν εντοπίζονται άνθρωποι που έχουν προσβληθεί μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Από τα 1.982 κρούσματα αυτού του είδους, 1.867 έχουν πάρει εξιτήρια από τα νοσοκομεία και 85 συνεχίζουν να νοσηλεύονται, με δύο ανθρώπους σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα κανένας θάνατος ασθενούς μεταξύ των λεγόμενων εισαγόμενων κρουσμάτων. Στο Πεκίνο, δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, ανέφερε το υπουργείο. Επίσης, έγινε λόγος για πέντε ασυμπτωματικούς φορείς. Η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει.

Συνολικά 26 άνθρωποι βγήκαν από κινεζικά νοσοκομεία χθες, αφού κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν πλήρως. Επίσης 297 ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται, οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα όπου άρχισε στα τέλη Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 83.605 κρουσμάτων.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα